GBP395.22EUR360.95USD304.34CHF335.03AUD222.41DKK48.51JPY2.91CAD231.26NOK33.65SEK34.66CZK13.53PLN80.98HRK47.85RON74.27TRY40.24
Globális összefogás szükséges a halálos sertéskór megállításához
hvg.hu
2 milliárd forintért kelhet el a világ egyik legnagyobb és legteljesebb T-rex csontváza


Rekordáron kelhet el egy októberi árverésen a világ egyik legnagyobb és legteljesebb Tyrannosaurus rex-csontváza, amelyet egy amatőr paleontológus talált 1987-ben az amerikai Dél-Dakota államban, Buffalo közelében – jelentette be az eladást szervező Christie's aukciósház.
hvg.hu
Nincs rajta ember, saját magát vezeti el Angliából Amerikába a Mayflower hajó 400 évvel későbbi utódja
Kihajózott az angliai Plymouthból a Mayflower Autonomous Ship nevű, önmagát navigáló hajó, amely legénység nélkül fogja átszelni az Atlanti-óceánt, hogy emléket állítson a 400 évvel ezelőtt Angliából Amerikába útnak indult Mayflower vitorlásnak – adta hírül a BBC News.
hvg.hu
Hackerek támadtak meg egy kórházat Németországban, meghalt egy beteg
A támadás a szakértők szerint nem az intézmény, hanem egy egyetem ellen irányult volna, de a kiberbűnözők célt tévesztettek.
hvg.hu
NASA: új napciklus kezdődött
Új fejezet kezdődött a Nap életében a tudósok szerint. Ez több napkitörést is okozhat.
hvg.hu
Új, eddig ismeretlen kihalási eseményt azonosítottak a kutatók
Egy 233 millió évvel ezelőtt bekövetkezett, eddig ismeretlen nagy kihalási eseményt azonosítottak a kutatók, akik szerint az úgynevezett karni pluviális (esős) esemény készítette elő a terepet a dinoszauruszok uralmához.
hvg.hu
Egy laposföld-hívő házaspár elindult a világ végére, de eltévedtek, majd karanténba kerültek
Egyesek olyannyira kitartanak elméletük mellett, hogy addig nem nyugszanak, ameddig be nem bizonyítják azt. Ilyen hozzáállással kelt útra egy laposföld-hívő házaspár is, ám kalandjuk gyorsan véget ért.
hvg.hu
Találtak egy bolygót, amely igazából nem is létezhetne
A kutatók eddig úgy hitték, hogy az összeroskadt csillagok, vagyis a fehér törpék környékén felesleges bolygók után kutatni. Egy új felfedezés rácáfolt erre.
hvg.hu
Itt vannak az árak: ennyibe kerülnek majd a PS5-ös játékok és kiegészítők
Nem lesznek olcsóak a PlayStation 5-höz készült hivatalos kiegészítők, és néhány szoftver esetében is szélesebbre kell majd nyitniuk a pénztárcájukat a játékosoknak.
hvg.hu
Cicabajusz, rajzolt haj – új, egyedi filterek kerülnek a Messengerbe
A Facebook szerint hamarosan a harmadik féltől származó kiterjeszettvalóság-effekteket is megjelenít majd a Messenger. A Facebookon és az Instagramon már eddig is nagy sikere volt ezeknek a filtereknek.
hvg.hu
Csinált a Mozilla egy új bővítményt, ön is segíthet rendet tenni a YouTube-on
A Mozilla RegretsReporter néven adta ki a Firefoxra, valamint Google Chrome-ra is elérhető bővítményét, amellyel jelenthetjük, ha a YouTube algoritmusa kifogásolható tartalmakat ajánl.
hvg.hu
Lezárult egy korszak: nem gyártja többé a Nintendo a 3DS konzolokat
Teljesen leállítja a Nintendo a 3DS kézi játékkonzolok gyártását. A hír meglepetésként érte a rajongókat, akik először a cég japán weboldalán szembesülhettek a döntéssel.
hvg.hu
Telefon lesz ebből vagy laptop? Új ötlettel állt elő a HP
Bár az okostelefonokkal kapcsolatban nem a HP neve jut először az eszünkbe, azért ez a vállalat is halad a korral, ugyanis olyan technológia szabadalmát adta be, amelyik összehajtható telefonokra vagy hasonló laptopokra is alkalmazható.
hvg.hu
Már tesztelik az EU-szintű kontaktkövetést, hogy lassítsák a koronavírus terjedését
A nemzetek már meglévő kontaktkövető alkalmazását egy nagy rendszerbe gyúrná össze az Európai Bizottság, hogy külföldön is lássák a polgárok, ha egy fertőzött emberrel kerülnek kapcsolatba.
hvg.hu
15 perc helyett 1 perc lesz az út, ha beüzemelik Elon Musk cégének alagútját
A The Boring Company évek óta azon dolgozik, hogy elkészüljön az autósok által igénybe vehető városi alagútrendszer. Elon Musk szerint már közel járnak ahhoz, hogy elkészüljön az első ilyen jellegű építmény, Las Vegas alatt.
hvg.hu
Kitalálták, hogyan lehet a fellobbanás után egy órán belül eloltani egy bozóttüzet
A veszélyes bozóttüzek egy órán belüli észlelésére és eloltására dolgoztak ki tervet Ausztráliában, ahol 2025-re épülhet ki teljesen az egyebek között drónokra, műholdakra és mesterséges intelligenciára épülő rendszer.
HÍR BONTÁS 10
Beküldött cikkek Új hír beküldése
Nincs beküldött hír
Globális összefogás szükséges a halálos sertéskór megállításához