GBP392.16EUR349.25USD318.75CHF328.24AUD211.97DKK46.82JPY2.96CAD231.62NOK32.18SEK33.09CZK12.92PLN78.71HRK46.03RON72.11TRY47.08

Kezdőlap»»Meghosszabbítják a koronavírus terjedésére tett szabályozásokat Hollandiában

Meghosszabbítják a koronavírus terjedésére tett szabályozásokat Hollandiában

2020-04-01 07:56napiuzlet.png napiuzlet.com
Hollandiában kedden elérte a naponta felvett betegek száma a 820-at, a fertőzöttek száma pedig a 11,750-et. Így a koronavírus terjedésére szabott védelmi szabályozásokat meghosszabbítják. Az iskolák, óvodák és vendéglátói létesítmények április 28-ig zárva maradnak a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Ugyan eddig dolgoznak otthonról az emberek és nyilvános helyeken 1,5 méter távolságot kell tartaniuk egymástól, jelentette be a kormány krízisügyi osztálya.
Az iskolák, sport- és fittneszklubok, szaunák, szexklubok és coffeshopok is tovább maradnak zárva.
Ezáltal a koronavírus megfékezésére tett szabályozásokat, melyek eredetileg április 6-if tartottak volna, meghosszabbították.
Az iskolák biztosan a gyakorlatban tovább maradnak zárva, mivel Hollandiában április 25-én kezdődik a tavaszi szünet.
Márk Rutte holland miniszterelnök azt a tanácsot adta húsvét hétvégére, hogy „mindenki maradjon otthon annyit, amennyit csak tud”.
A rendezvények szervezésének június 1-ig tartó betiltása továbbra is érvényben marad. „Az alapján, amit most látunk, úgy tűnik a jenlegi szabályozások jól működnek. A fertőzés terjedésének sebessége csökken, ezt bizonyítja Brabant is” – mondta Rutte, utalva Hollandia legsúlyosabban fertőzött tartományára, ahol a kórházba naponta felvett betegek száma sokkal csökkent. Azonban Rutte óvatos mard: „Meglepne, ha április 28 után minden visszaállna a normális kerékvágásba.”
Rutte elégedetten jelentette ki, hogy Hollandiában az emberek tartják magukat a koronavírusra hozott szabályokhoz: az emberek megtartják a 1,5 méter távolságot, csak vásárolni járnak ki, a könyökükbe tüsszentenek, rendszeresen mossák a kezüket és láz esetén az egész család önkéntes karanténba vonul. „Ezek nagyon fontos lesz az elkövetkezendő hetekben is” – mondta Rutte.
Mindezek miatt egy totális lezárást, mely alatt az emberek csak a létfontosságú dolgok vásárlásáért hagyhatják el otthonaikat, nem tartják indokoltnak.
 
Hollandia mostanra a kórházon kívüli egészségügyi dolgozókat is teszteli
Hugo de Jonge egészségügyi miniszter múlthéten tudatta, hogy a kórházon kívüli egészségügyi dolgozókat is tesztelik.
A holland egészségügyben jelenleg napi 4,000 embert tesztelnek. De Jonge azt reméli, hogy ezt emelni tudják majd napi 17,500 tesztre, majd elérik a napi 29,000 tesztelést is, mely azt jelentené, hogy nem csak az egészségügybelieket tudnák tesztelni. Azonban a miniszter szerint hetekig tarthat, mire ezt a számot elérik.
Aggasztó, hogy nem tudni elég lesz-e az intenzív ellátás a következő napokban az újonnan felvett koronavírusos betegeknek. Következő vasárnapra 2.400 ágyat tettek szabaddá, mondta de Jonge.
Kapcsolódó cikkek:
Trump Twitter posztjának hatására újra emelkednek az olajárak
Az Európai Bíróság szerint Kelet-Európai is köteles menekülteket fogadni
Meghosszabbítják a koronavírus terjedésére tett szabályozásokat Hollandiában
Az európai autógyárak tovább tartanak zárva a koronavírus miatt