GBP392.16EUR349.25USD318.75CHF328.24AUD211.97DKK46.82JPY2.96CAD231.62NOK32.18SEK33.09CZK12.92PLN78.71HRK46.03RON72.11TRY47.08

Kezdőlap»»Az európai autógyárak tovább tartanak zárva a koronavírus miatt

Az európai autógyárak tovább tartanak zárva a koronavírus miatt

2020-03-31 08:16napiuzlet.png napiuzlet.com
A Fiat Chrysler Automobiles (FCA), a Toyota és a Volkswagen bejelentették, hogy európai gyáraikat tovább tartják zárva a koronavírus járvány miatt.
Az FCA gyárai legalább április 3-ig maradnak zárva. Eredetileg március 27-én kezdték volna újra a gyártást. Egyelőre csak a Szerbiában kezdik meg a gyártást pénteken, és Lengyelországban egy héttel később.
Ha enyhítik a szabályozásokat Olaszországban, akkor a Fiat reméli, hogy visszaállítják a gyártást a Torino környékén fekvő gyárában Mirafiori.
A Toyota próbál biztosra menni ebben a bizonytalan időben, és legalább április 20-ig zárva tartja Európában működő gyárait, jelentette be a Japán autógyár hétfőn.
A Renault hétfőn bejelentette, hogy visszaállítja a gyártást, mivel a jelenlegi körülmények ezt lehetővé tették.
A Volkswagen német gyárai négy nappal tovább tartanak zárva, így legkorábban április 9-én nyitnak ki.
A Peugeot hétfőn önkéntesekkel kezd dolgozni
A PSA egy pilot projekten keresztül kezdi meg a váltók gyártását hétfőn a francia Valenciennes-ben. Pénteken ugyanezzel a módszerrel a motoralkatrészek gyártását is megkezdi a cég Douvrinben, a francia kereskedelmi szövetségek nagy nemtetszése ellenére.
„Ami minket illet, a gyártás visszaállítását túl korainak találjuk, mivel a világjárványt még bőven nem tudhatjuk a hátunk mögött. Nem is értjük. Franciaország meghosszabbítja a karantént, erre a PSA rávesz az embereket, hogy elhagyják a házaikat” – mondta a kereskedelmi szövetség egy szóvivője.
Kapcsolódó cikkek:
Trump Twitter posztjának hatására újra emelkednek az olajárak
Az Európai Bíróság szerint Kelet-Európai is köteles menekülteket fogadni
Meghosszabbítják a koronavírus terjedésére tett szabályozásokat Hollandiában
Az európai autógyárak tovább tartanak zárva a koronavírus miatt