GBP403.64EUR337.86USD312.83CHF318.24AUD207.59DKK45.23JPY2.79CAD236.08NOK33.62SEK31.90CZK13.51PLN78.95HRK45.35RON70.63TRY51.38

Kezdőlap»»A korábbi angolai elnök lánya ellen több milliós csalásért emelnek vádat

A korábbi angolai elnök lánya ellen több milliós csalásért emelnek vádat

2020-01-24 08:12napiuzlet.png napiuzlet.com
Isabel dos Santos, Eduardo dos Santos korábbi angolai elnök lánya ellen közpénzzel való csalás, sikkasztás és pénzmosás miatt emeltek vádat, közölte az Angolai Ügyészség kedden. 
Dos Santos egy üzletasszony, akit Angola leggazdagabb nőjeként ismernek. Most pedig hivatalosan azzal vádolják, hogy korábbi, a Sonangol állami olajcégnél igazgatói szerepében többek között pénzmosást és sikkasztást követett el.
Az angolai főügyész azt mondja, Dos Santos most időt kap rá, hogy önként jelentse magát. Azonban ha ezt nem teszi meg, körözést adhatnak ki rá.
Dos Santos tagadja a vádakat. “Munkámat mindig törvényes kereteken belül végeztem és minden kereskedelmi tranzakciómat ügyvédek, bankok, auditorok és felügyeleti hatóságok hagyták jóvá.
Az érintett bankigazgató öngyilkosságot követett el
A Dos Santos körüli embereket is meggyanúsították. Egyikük, Nuno Ribeiro da Cunha szerdán saját életét vette. Ő volt az egyik portugál bank, az EuroBic igazgatója és ő kezelte a Sonangol bankszámláját. Dos Santos főrészvényes volt annál a banknál, de szerdán minden részvényétől megszabadult.
A CMVM portugál pénzügyi hatóság nyomozást indított bankok ellen azokban az országokban, ahol Dos Santosnak részvényei voltak.
Angola 1975 előtt portugál kolónia volt. Isabel Dos Santos apja évtizedeken át – 1979-től 2018-ig tartó elnöksége alatt tett szert gazdagságára. A Sonangol állami olajvállalat igazgatói pozíciójából apja utódja, João Lourenço bocsátotta el.
Angola a legkorruptabb országok listájának élén áll.
Kapcsolódó cikkek:
Az USA további gazdasági korlátozásokat vetne ki Kínára
Az USA emeli az európai importok vámját
Kémkedési botrányok miatt mond le a Credit Suisse vezérigazgatója
A koronavírus hozzájárul a piacok bizonytalanságához
Az EU és Kína játékon kívül helyezték az USA-t a kereskedelmi konfliktusokban
A korábbi angolai elnök lánya ellen több milliós csalásért emelnek vádat
Ezt az öt FAO kiadványt érdemes elolvasni 2020-ban
Trump: újabb megállapodást köthet Kínával a választások után
WHO: eddig 6.000-en haltak bele a kanyarójárványba a Kongóban
Franciaország és az USA 2 héten belül rendezik a digitális adó konfliktusát