GBP397.14EUR339.88USD307.72CHF319.34AUD200.91DKK45.48JPY2.83CAD228.89NOK32.62SEK31.89CZK13.35PLN78.40HRK45.53RON70.60TRY49.20

Kezdőlap»»Ezt az öt FAO kiadványt érdemes elolvasni 2020-ban

Ezt az öt FAO kiadványt érdemes elolvasni 2020-ban

2020-01-22 08:07napiuzlet.png napiuzlet.com
Budapest, 2020. január 19. – Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére. Miért ne kerülhetne be a 2020-as fogadalmak közé az olvasás? Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az alábbi öt aktuális témájú kiadványt javasolja az olvasólistára.
  1. Biológiai sokféleség: Jelentés az táplálkozási és mezőgazdasági biodiverzitásról – Összefoglaló
A FAO egyik legjelentősebb kiadványának rövidített kiadása átfogó képet ad egy kiemelkedően fontos területről: a biológiai sokféleségről. A növényeknek és állatoknak, melyek táplálékot, takarmányt, üzemanyagot és rostot biztosítanak, továbbá az élelmiszertermelést segítő organizmusoknak, kulcsszerepük van a világ élelmiszerellátásában, az egészséges és tápláló étrendben, a vidéki térségek megélhetésének biztosításában és az emberek és közösségek jobb ellenállóképességében. A jelentés a biológiai sokféleség jelenlegi állapotát veszi górcső alá. Érdemes átolvasni a téma jobb megismeréséért. Tipp: A kiadványdigitális formában is elérhető!
  1. Klímaváltozás: Mozgásban az ifjúság a klímaváltozás ellen! Összeállítás ifjúsági kezdeményezésekből a mezőgazdaság területén a klímaváltozás hatásainak tompításáért
A fiatalok egyre hangosabban hallatják hangukat, ha az éghajlatváltozásról van szó. Ez az új FAO kiadvány olyan globális kezdeményezéseket mutat be, melyekben fiatalok kulcsszerepet játszottak. Talán még be is lehet csatlakozni egyik-másikba.

 
  1. Élelmiszerbiztonság: Az élelmiszerbiztonsági világnapról
Ez a kiadvány az élelmiszerbiztonsági világnaphoz kapcsolódik, amire tavaly került sor első alkalommal. A tájékoztató anyagot az ehhez kapcsolódó esemény során mutatták be, hogy informáljon a témáról, illetve felhívásként az ipar szereplői számára a biztonságos élelmiszer garantálására az élelmiszerlánc teljes egészén. A biztonságos élelmiszer révén már megtettük a legalapvetőbb lépést az egészség és élelmezésbiztonság javításáért.
  1. Fiatalok bevonása: Energia kézikönyv
Íme valami a fiatalabb korosztályoknak. A FAO egyéb ENSZ szervezetekkel együttműködésben kidolgozott ifjúsági sorozata a 18 év alattiak figyelmét igyekszik felhívni olyan témákra, mint a mezőgazdaság vagy a klímaváltozás, hogy tágabb környezetükben ők maguk is aktív részesei legyenek a változásnak. Ez a kiadvány a fenntarható energiatermelésről szól, arra a kérdésre keresve a választ, hogy miként tudunk közösen tenni a jobb energiaellátásért a világon. Nem csupán érdekes olvasmány, de a kisebb energiafelhasználás önmagában is felér egy újévi fogadalommal.


Digitális innováció: Digitális technológiák a mezőgazdaságban és vidéken
Ahogy átlépünk az új évtizedbe, egyre több szó esik a digitalizációról. A digitális technológiák gazdasági előnyöket kínálhatnak a mezőgazdaságban, növelve a termelékenységet, a hatékonyságot és az értékesítés lehetőségeit. Társadalmi és kulturális előnyökhöz juthatunk általa ahogy javul a kommunikáció és csökkennek az egyenlőtlenségek. A digitális technológia a mezőgazdaság motorja lesz a jövőben, úgyhogy jobb nem lemaradni a tudásban!
Most pedig nincs más hátra, mint olvasni.
A kutatás és tudás szerepe egy jobb jövőben elvitathatatlan. A FAO-nak kiemelt feladata a táplálkozáshoz, élelmezéshez és mezőgazdasághoz kapcsolódó információ gyűjtése, elemzése, összegzése és megosztása ilyen és hasonló kiadványok révén. A legfrissebb kiadványokért érdemes feliratkozni a FAO hírlevelére. Jó olvasást!
 
Kapcsolódó cikkek:
AZ Európai Bizottság fenntarthatóságra sürgeti az elektronikai gyártókat
Az USA további gazdasági korlátozásokat vetne ki Kínára
Az USA emeli az európai importok vámját
Kémkedési botrányok miatt mond le a Credit Suisse vezérigazgatója
A koronavírus hozzájárul a piacok bizonytalanságához
Az EU és Kína játékon kívül helyezték az USA-t a kereskedelmi konfliktusokban
A korábbi angolai elnök lánya ellen több milliós csalásért emelnek vádat
Ezt az öt FAO kiadványt érdemes elolvasni 2020-ban
Trump: újabb megállapodást köthet Kínával a választások után
WHO: eddig 6.000-en haltak bele a kanyarójárványba a Kongóban