GBP390.71EUR330.33USD297.68CHF301.30AUD203.82DKK44.21JPY2.74CAD225.99NOK32.60SEK31.40CZK12.94PLN77.31HRK44.40RON69.12TRY51.62

Kezdőlap»»Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban

Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban

2019-11-28 07:00napiuzlet.png napiuzlet.com
Boris Johnson brit miniszterelnök azt ígéri, hogy miután megnyeri a választásokat két múlva december 12-én, brexit megállapodását is sikerül majd keresztülvinnie a brit Alsóházban. A BBC News szerint Johnson karácsony előtt megegyezik minden formalitásról a parlamenttel, így az Egyesült Királyság január végén kiléphet az Európai Unióból.
 
Ez mind a Konzervatívpárt választási programról kiadott előzetes közleményéből, melyet vasárnap tesznek majd hivatalosan közzé.
Boris Johnson brexit-tervének népszerűsége egyre nő. Pártjának már korábban is 16%-os fölénye volt a legnagyobb oppozíciós párthoz, a Munkáspárthoz képest. A konzervatívok fölénye 19%-ra emelkedett mostanra, derült ki egy szombati közvéleménykutatásból.
A konzervatívpárt most a szavazatok 47%-át tudhatja maga mögött. A miniszterelnök abszolút többségre fölényre számít és azt mondja „biztosan tudja”, hogy a potenciális parlamenti jelöltek a brexit terve mögött állnak majd.
Szeptember elején 21 tagot távolított el a pártjából, mert azok nem szavaztak meg egy fontos brexittel kapcsolatos törvényt Johnsonnal.
A Munkáspárt eközben nem számolhatott be haladásról. Jeremy Corbyn pártvezető továbbra sem adott személyes véleményt egy újabb brexitről való népszavazás megtartásáról. Pártja azt ígérte, hogy ha megnyeri a szavazásokat, új népszavazást tart. Szombaton azt mondta Corbyn, hogy nem foglal állást az ügyben, a felelősséget teljes mértékben a brit állampolgárok kezébe adja.
Begin september zette hij nog 21 leden uit zijn partij, omdat ze niet met de andere leden hadden meegestemd over een belangrijke Brexit-wet.
A konzervatívoknak erős befektetési terveik vannak
Az előzetes közleményben, a BBC News szerint, az is olvasható, hogy Johnson nem fogja növelni a jövedelemadókat. Emellett a gyermekgondozásba is sokat fektetne a lakások energiabarátságosabbá tétele mellett és 2 milliárd fontot tenne félre az utak javítására. Az előző választások, 2017-ben, mikor a Konzervatívpártot a még Theresa May vezette, katasztrófális eredményei lettek a konzervatívok számára. Egy extra adó bevezetése, mely az időseket illette, sok kritikát kapott és Theresa May népszerűségének eséséhez vezetett.
Kapcsolódó cikkek:
Az OPEC tovább korlátozná az olajtermelést
Emelkedett a gazdasági hangulat az eurozónában
Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban
Az EU többet költ a klímaváltozásre és védelemre 2020-ban
A Bolíviai elnök új választásokat rendezne a hatalmas tüntetések után
Az ipari aktivitás továbbra is lehúzza az eurozóna gazdaságát
Corbynt nem érdeklik a számok
A kínai eladások fellendítik a Jaguar és Land Rover eladásait