GBP394.49EUR335.53USD302.52CHF312.36AUD207.38DKK44.90JPY2.75CAD231.43NOK33.79SEK31.77CZK13.38PLN79.02HRK45.12RON70.20TRY51.04

Kezdőlap»»Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban

Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban

2019-11-28 07:00napiuzlet.png napiuzlet.com
Boris Johnson brit miniszterelnök azt ígéri, hogy miután megnyeri a választásokat két múlva december 12-én, brexit megállapodását is sikerül majd keresztülvinnie a brit Alsóházban. A BBC News szerint Johnson karácsony előtt megegyezik minden formalitásról a parlamenttel, így az Egyesült Királyság január végén kiléphet az Európai Unióból.
 
Ez mind a Konzervatívpárt választási programról kiadott előzetes közleményéből, melyet vasárnap tesznek majd hivatalosan közzé.
Boris Johnson brexit-tervének népszerűsége egyre nő. Pártjának már korábban is 16%-os fölénye volt a legnagyobb oppozíciós párthoz, a Munkáspárthoz képest. A konzervatívok fölénye 19%-ra emelkedett mostanra, derült ki egy szombati közvéleménykutatásból.
A konzervatívpárt most a szavazatok 47%-át tudhatja maga mögött. A miniszterelnök abszolút többségre fölényre számít és azt mondja „biztosan tudja”, hogy a potenciális parlamenti jelöltek a brexit terve mögött állnak majd.
Szeptember elején 21 tagot távolított el a pártjából, mert azok nem szavaztak meg egy fontos brexittel kapcsolatos törvényt Johnsonnal.
A Munkáspárt eközben nem számolhatott be haladásról. Jeremy Corbyn pártvezető továbbra sem adott személyes véleményt egy újabb brexitről való népszavazás megtartásáról. Pártja azt ígérte, hogy ha megnyeri a szavazásokat, új népszavazást tart. Szombaton azt mondta Corbyn, hogy nem foglal állást az ügyben, a felelősséget teljes mértékben a brit állampolgárok kezébe adja.
Begin september zette hij nog 21 leden uit zijn partij, omdat ze niet met de andere leden hadden meegestemd over een belangrijke Brexit-wet.
A konzervatívoknak erős befektetési terveik vannak
Az előzetes közleményben, a BBC News szerint, az is olvasható, hogy Johnson nem fogja növelni a jövedelemadókat. Emellett a gyermekgondozásba is sokat fektetne a lakások energiabarátságosabbá tétele mellett és 2 milliárd fontot tenne félre az utak javítására. Az előző választások, 2017-ben, mikor a Konzervatívpártot a még Theresa May vezette, katasztrófális eredményei lettek a konzervatívok számára. Egy extra adó bevezetése, mely az időseket illette, sok kritikát kapott és Theresa May népszerűségének eséséhez vezetett.
Kapcsolódó cikkek:
Trump: újabb megállapodást köthet Kínával a választások után
WHO: eddig 6.000-en haltak bele a kanyarójárványba a Kongóban
Franciaország és az USA 2 héten belül rendezik a digitális adó konfliktusát
100.000 szíriai menekült már elhagyta Isztanbult
A font újra esik a brit választások után a brexit körüli bizonytalanságok miatt
Felfüggesztették a francia nyugdíjügyi főbiztost
Az OPEC tovább korlátozná az olajtermelést
Emelkedett a gazdasági hangulat az eurozónában
Johnson azt ígéri karácsony előtt keresztülviszi brexit tervét az Alsóházban