GBP375.39EUR333.36USD302.64CHF304.47AUD206.95DKK44.64JPY2.79CAD228.42NOK33.75SEK31.17CZK12.87PLN76.78HRK45.09RON70.37TRY52.82

Kezdőlap»»A Vans, Timberland és a The North Face nem vesznek brazil bőrt az Amazonas-tüzek elleni tüntetésként

A Vans, Timberland és a The North Face nem vesznek brazil bőrt az Amazonas-tüzek elleni tüntetésként

2019-09-02 07:55napiuzlet.png napiuzlet.com
A legnagyobb amerikai cipőgyártó – a VF Corp – nem vesz több bőrt Brazíliától amíg az erdőtüzek tovább tombolnak Amazóniában.
Ez az eddigi egyik legnagyobb vállalati válasz a tüzekre. A VF Corp – mely olyan márkák tulajdonosa, mint a Vans, Tiimberland és a North Face – azt mondta, hogy nem vesz több bőrt a dél-amerikai országtól, amíg „megbizonyosodik afelől, hogy a termékeihez használt anyagok nem járulnak hozzá a környezet károsításához az országban”.
A marha- és bőr kereslet hatalmas földterületek vágásához vezetett az esőerdőben marhafarmok kialakításához, mely vélhetően az egyik fő okozója a jelenlegi erdőtüzeknek.
A tudósok figyelmeztettek, hogy a tüzek, melyek rekordsebességgel terjednek, hatalmas fenyegetést jelenthetnek a klímaváltozás elleni harcban.
A VF Corp az egyik legnagyobb játékos a cipőpiacon, az Eastpak és a JanSport tulajdonosa is. A VF szabadidősviselete 13.8 milliárdos keresetet generált a VF-nek 2019-ben, jelentette a cég júliusban.
A cég lépése azt jelzi, hogy a nemzetközi felháborodás a tüzeket- és a populista Brazil elnök, Jair Bolsonaro válaszát illetően átfolyik az üzleti szférába is.
Az Amazonas esőerdőt, mely nyolc országot és Dél-Amerika 40%-át fedezi, gyakran a Föld tüdejeként emlegetik, mert a bolygó földfelszínről kibocsátott oxigén 20%-át termeli. Az Amazonas hatalmas vízmennyiséggel is ellátja az atmoszférát és szabályozza a globális hőmérsékletet.
Azonban Bolsonaro szembement a globális vezetőkkel a tüzeket illetően, melyeknek száma 80,000-re tehető idén, főként a múltheti G7-es találkozón Franciaországban.
Az elnök kommunikációs irodája azt mondta a CNN-nek kedd reggel, hogy Brazília visszautasítja a 20 millió dolláros segélyt, melyet a G7-es találkozón ajánlottak fel az Amazonas megmentésére az előző nap.
Az elnök azóta enyhített álláspontján a pénzügyi segítséget illetően, mondván, hogy megfontolné a G7-esek ajánlatát, ha Emmanuel Macron francia elnök bocsánatot kér tőle azért, amiért azt mondta, hogy Bolsonaro hazudott a klímaváltozás elleni törekvéseiben.
Az ország azóta elfogadott egy 12 millió dolláros kisegítést az Egyesült Királyságtól, mely szintén G7-es tag.
Bolsonaro ismételten kitartott amellett, hogy az Amazonasnak nyitva kellene állnia a fejlesztésre és felhagyott azon szervek támogatásával, melyek ellenőrizték az illegális aktivitást az erdőben. Azonban azt tagadta, hogy részben felelős lenne a jelenlegi erdőtüzekért.
Kapcsolódó cikkek:
Amerikának hatalmas sürgősségi olajkészlete van
Kína kivételt tesz néhány amerikai import termék megvámoltatásában
A WeWork tőzsdei debütálása kétséges
Hongkong gazdasága 40%-ot esik augusztusban a tüntetések miatt
A Vans, Timberland és a The North Face nem vesznek brazil bőrt az Amazonas-tüzek elleni tüntetésként
A fogyasztók továbbra is bíznak az amerikai gazdaságban
A Fed nem árulja el lesz-e kamatalap csökkentés szeptemberben
Az amerikai gyártási szektor először zsugorodott az elmúlt 10 évben
Britannia és Dél-Korea folytonossági kereskedelmi szerződést írt alá
A Kínai exportok emelkedtek az USA-val folytatott kereskedelmi háború ellenére