GBP375.39EUR333.36USD302.64CHF304.47AUD206.95DKK44.64JPY2.79CAD228.42NOK33.75SEK31.17CZK12.87PLN76.78HRK45.09RON70.37TRY52.82

Kezdőlap»»Az amerikai gyártási szektor először zsugorodott az elmúlt 10 évben

Az amerikai gyártási szektor először zsugorodott az elmúlt 10 évben

2019-08-26 07:36napiuzlet.png napiuzlet.com
A gyáripar lett az amerikai gazdaság problémás gyereke.
Az amerikai gyártási aktivitás egyre lassul, amint az új tarifák drágábbá teszik az alapanyagokat. Az IHS Markit adatai szerint az ipar 2009 szeptembere óta először lassul.
A Markit előzetes beszerzési menedzserek indexe (PMI) 50 alá esett augusztusban, ezzel az szektor zsugorodását mutatva. Ez az elmúlt 119 hónap legalacsonyabb eredménye. Az 50 alatti érték azt jelenti, hogy a szektor zsugorodik, az 50 feletti érték pedig növekedést jelent.
A globális gyártási szektor már eddig is visszaesést mutatott, mondta Charles Schwab, a Liz Ann Sonder vezető befektetési stratégája a CNN Markets Now nevű elősadásában szerdán.
A Markit szerint az augusztusi csökkenés a gyenge rendelések után érkezik, mely ellensúlyozta a kissé megnövekedett gyártást.
„Az augusztusi felmérés adatai azt mutatják, hogy a gazdasági növekedés tovább lassult a harmadik negyedben” – mondta az IHS Markit gazdasági vállalati igazgatója Tim Moore.
A PMI adatot előzetes üzleti felmérésre alapozták, mely azt mutatta, hogy a gazdaságba vetett bizalom egyre csökkent az elmúlt hét hónapban és elérte a legalacsonyabb értéket 2012 júliusa óta.
A gyártási szektor az USA és Kína közötti kereskedelmi háború sértette, mely a globális keresletre is hatással volt. Moore szerint lassította a globális növekedést és sértette az exportokat.
„Azonban a jelenlegi adatok „legaggasztóbb aspektusa” a gazdaság lassulása, mely az elmúlt tíz év legalacsonyabb értékére esett, mondta Moore. A növekedés a szervizszektor lendületének hirtelen zuhanása miatt esett.
A szerviz szektor aktivitása augusztusban is lassult, azonban továbbra is növekedésben van. A composite előzetes PMI-je 50.9-es értéken volt, mely három hónapos negatív csúcsnak számít.
Kapcsolódó cikkek:
Amerikának hatalmas sürgősségi olajkészlete van
Kína kivételt tesz néhány amerikai import termék megvámoltatásában
A WeWork tőzsdei debütálása kétséges
Hongkong gazdasága 40%-ot esik augusztusban a tüntetések miatt
A Vans, Timberland és a The North Face nem vesznek brazil bőrt az Amazonas-tüzek elleni tüntetésként
A fogyasztók továbbra is bíznak az amerikai gazdaságban
A Fed nem árulja el lesz-e kamatalap csökkentés szeptemberben
Az amerikai gyártási szektor először zsugorodott az elmúlt 10 évben
Britannia és Dél-Korea folytonossági kereskedelmi szerződést írt alá
A Kínai exportok emelkedtek az USA-val folytatott kereskedelmi háború ellenére