GBP362.23EUR325.67USD289.46CHF294.23AUD204.33DKK43.62JPY2.68CAD221.98NOK33.83SEK30.96CZK12.75PLN76.48HRK44.08RON68.84TRY51.27

Kezdőlap»»A részvények és az olajárak is emelkednek

A részvények és az olajárak is emelkednek

2019-06-14 06:45napiuzlet.png napiuzlet.com
A Dow megint erősödött csütörtökön. Az elmúlt két nap gyenge kereskedése talán csak szünet volt a növekvő trenden belül.
A Dow 75 pontot, avagy 0.3%-ot emelkedett a nap közepén.
Az S&P 500 és a Nasdaq Copmposite 0.4% és 0.6/-kal nőttek.
A tőzsdék pirosan zártak kedden és szerdán, miután a piac egy hete dübörgött annak ellenére, hogy az alapvető piaci magatartásformák nem változtak. A befektetők azt remélik, hogy Donald Trump és a kínai miniszterelnök Hszi Csinping találkoznak a G-20 találkozón Japánban és megoldást találnak az USA és Kína közötti kereskedelmi vitára. Trump azt mondta, ha Hszi Csinping nem jelenik meg, az azonnal további vámokat jelent a kínai importokra.
A befektetők reménykednek, hogy a Fed fellendíti majd a tőzsdepiacot.
A Fed júliusi kamatalap csökkentésének esélye jelenleg 86%.
A központi bank jövőhétre hívott össze találkozót, akkor azonban még nem csökkentik a kamatalapokat. Jerom Powell, a bank elnöke valószínűleg informal majd a függüben lévő csökkentésről. Ha Powell csalódást okoz, a piacok változékonyak lehetnek.
Eközben az IPO körüli lelkesedés továbbra is erős. A Fiverr, a szabadúszók online piaci tere deütált a New Yorki Tőzsdén FVRR címen 21 dolláros részvényenkénti nyilvánosságra menetellel. A cég azt mondta, hogy több, mint 110 millió dolláros tőkét emelt.
A részvények 55%-ot emelekdtek, 33 dolláros árra.
Az olaj is gyorsan emelkedik
Az olajárak megdöbbentették a befektetőket.
Két tankert robbantottak fel az Ománi-öbölben. Ez az olajárak ugrásához vezetett, mely majdnem kompenzált a szerdai veszteségért. Az árak azóta megint csökkentek. Az amerikai részvények tavaly júliusban 1.9%-ot emelkedtek, 52.11 dolláros hordónkénti árra. Szerdán azonban az amerikai árak 4%-ot estek a túltermeléstől való félelem miatt.
“A megdöbbentő reakció inkább az egyre fokozódó feszültségtől való félelemnek tudható be, nem pedig a támadás jelenlegi készletre való hatásának” – írta Craig Erlam, az Oanda szenior piaci elemzője egy jegyzetében. 
A feszültségek valóban fokozódtak. Májusban négy hajót céloztak meg a régióban.
A Chevron és az Exxon Mobil részvényei nagyot ugrottak. Az olajexport valutái, a kanadai dollár és az orosz rubel is emelkedtek.
Kapcsolódó cikkek:
A skót szélenergia termelés rekordot döntött
Amerikai milliárdosok a vagyoni adó bevezetéséért lobbiznak
A globális olajkereslet 2035-ben éri el a csúcsát
A részvények és az olajárak is emelkednek
A cégek szerint az abortusz szigorítása rontja az üzletet
A klímaváltozás $1 trillióba kerülhet a legnagyobb cégeknek, de új lehetőségeket is hoz
Az aggodalmak nőnek az USA gazdasági válságát illetően
Nagy-Britannia két hete szénmentesen termel energiát
Izrael új választást tart miután Netanjáhúnak nem sikerült koalíciót formálnia
Angol font