GBP361.84EUR322.29USD287.40CHF287.60AUD197.53DKK43.16JPY2.64CAD214.27NOK32.96SEK30.29CZK12.61PLN75.65HRK43.52RON68.22TRY48.90

Kezdőlap»»Trump népirtásos viccei nem fogják elsöpörni Iránt – Zarif

Trump népirtásos viccei nem fogják elsöpörni Iránt – Zarif

2019-05-21 06:57napiuzlet.png napiuzlet.com
Irán külügyminisztere Mohammad Javad Zarif rosszalta Donald Trump amerikai elnök fajirtásról szóló vicceit, és arra kérte az elnököt, hogy ne fenyegesse az országot.
Az egyre fokozódó feszültségek közepette Trump azt posztolta Twitter oldalán, hogy “Ha Irán harcolni akar, az hivatalosan is Irán veszte lesz”.
Zarif azt mondta, hogy az elnöknek jobban meg kellene néznie az ország történelmét. “Irán évezredeken keresztül büszkén állt a világ színpadán, miközben a támadók mind eltűntek… Próbálja tisztelettel – működik!
Az Egyesült Államok további hadihajókat és repülőket sorakoztatott fel az Iráni-öbölben az elmúlt napokban.
Trump Twitter posztja azonban a hangvétel változását jelezte, miután az elmúlt időben többször is próbálta elbagatelizálni az Iránnal való katonai konfliktus lehetőségét. A múlt héten, mikor arról kérdezték a riporterek, hogy az USA háborúba menne-e Iránnal, azt mondta: “Remélem nem”.
Figyelmeztetését pár órával azután tette közzé, hogy egy rakétát lőttek ki Irak fővárosában Bagdadban a sűrű katonai jelenlétű Zöld Zónát megcélozva, mely eltalált egy épületet az amerikai követségtől 500 méterre.
Az USA visszahívta a nem sürgősségi személyzetét az Iraki misszióból, mert a „komoly” fenyegetést állítólag az Irakban jelenlévő iraki erők okozták.
Irán külügyminisztere hétfőn azt írta Twitter posztjában, hogy az amerikai elnököt bosszantotta a „B csapat” – mellyel az amerikai biztonsági tanácsadó John Boltonra, Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökre és Mohammad bin Salman syaúdi koronahercegre célzott.
Trump azt mondta „reméli, hogy eléri azt, amit Nagy Sándor, Dzsingisz kán és más támadók nem tudtak. Az irániak büszkén álltak évezredeken keresztül, miközben a támadók mind eltüntek”. A „#Gazdasági terrorizmus & népirtásos gúny nem fogja elsöpörni Iránt” folytatta Zarif Twitter posztját.
"#SohaNeFenyegessEgyIránit. Próbáld tisztelettel - működik!"
Szombaton Zarif azt állította, hogy Irán semmiképp sem akar háborút.
Kapcsolódó cikkek:
A részvények és az olajárak is emelkednek
A cégek szerint az abortusz szigorítása rontja az üzletet
A klímaváltozás $1 trillióba kerülhet a legnagyobb cégeknek, de új lehetőségeket is hoz
Az aggodalmak nőnek az USA gazdasági válságát illetően
Nagy-Britannia két hete szénmentesen termel energiát
Izrael új választást tart miután Netanjáhúnak nem sikerült koalíciót formálnia
Angol font
Az indiai tőzsdék dübörögnek amint Modi elsöprő győzelmére számítanak
Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit
Trump népirtásos viccei nem fogják elsöpörni Iránt – Zarif