GBP370.02EUR326.19USD291.61CHF290.77AUD201.15DKK43.67JPY2.66CAD216.79NOK33.42SEK30.42CZK12.62PLN75.87HRK43.93RON68.52TRY47.96

Kezdőlap»»Kínai cargo szállítmány érkezik Caracasba

Kínai cargo szállítmány érkezik Caracasba

2019-05-15 06:21napiuzlet.png napiuzlet.com
Egy kínai cargo repülő érkezett Venezuela fővárosába, Caracasba hétfőn – mondta a Venezuelai Kommunikációs minisztérium a CNN-nek.
A repülő segélyt szállított a szegénységgel küszködő fővárosnak: nagyjából kétmilliárd egységnyi orvosi felszerelést, beleértve gyógyszereket és műtőeszközöket. A segélyt a Nicolas Maduro venezuelai elnök kormánya által alapított ügynökségek osztják majd szét.
Venezuela gazdasági krízise tömeges emberi szenvedésekhez vezetett – étel és gyógyszer hiányhoz, valamint szolgáltatás kiesésekhez is.
Márciusban a kínai állami TV csatorna, a CGTN azt jelentette, hogy Kína 65 tonna orvosi felszerelést szállított Caracasba. Ez volt a Kína Venezuelának szánt kisegítőprogramjának első szállítmánya.
Maduro megtartja Peking segélyét, mely folyamatosan ellenzett minden lépést, ami feszültséget vagy nyugalmatlanságot kelthet Venezuelában. Venezuela Maduro kormánya sokkal adósodott el Kínának: az olajban gazdag nép sok hitelt kapott Kínától olajért való megállapodásokon keresztül – mondja a Reuters. 
Miközben Maduro beengedte az olyan civil szervezetektől érkező segélyeket, mint a Vörös Kereszt, lezárta a határokat olyan országok adományai előtt, melyek elismerik Juan Guaidót, az ellenzéki párt vezetőjét legitim hivatal-közti vezetőnek. Ezek közé tartozik Kanada, az Egyesült Királyság, Németország és az Egyesült Államok is.
Kapcsolódó cikkek:
Az indiai tőzsdék dübörögnek amint Modi elsöprő győzelmére számítanak
Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit
Trump népirtásos viccei nem fogják elsöpörni Iránt – Zarif
Kínai cargo szállítmány érkezik Caracasba
Kína visszavág az USA-nak a vámokkal
A nagy bőségben kevesebbet költ a világ élelmiszerre
Növekedést hozott az április a globális élelmiszerárakban
Trump fenyegetése második napja zavarja a tőzsdéket
A HSBC első negyedes profitjai növekednek
Kéthetes tilalma 15 millió felhasználójába került a TikToknak