GBP370.02EUR326.19USD291.61CHF290.77AUD201.15DKK43.67JPY2.66CAD216.79NOK33.42SEK30.42CZK12.62PLN75.87HRK43.93RON68.52TRY47.96

Kezdőlap»»Kéthetes tilalma 15 millió felhasználójába került a TikToknak

Kéthetes tilalma 15 millió felhasználójába került a TikToknak

2019-05-03 06:11napiuzlet.png napiuzlet.com
Kína legnagyobb közösségimédia felületénak növekedését egy ideiglenes lezárás törte meg, mely megakadályozta India 600 millió internet felhasználóját az oldal letöltésében.
A Sensor Tower elemzői cég új jelentése szerint a TikTok, a népszerű videómegosztó alkalmazás, mely a Bytedance kínai technológiai óriás tulajdona, 15 millió új felhasználó hozzáadásától esett el közel két hét alatt amíg az oldalról való letöltés blokkolva volt az India kormány által.
A tilalom nélkül április lett volna a TikTok legjobb hónapja Indiában, írta a jelentés. Azt is hozzátette, hogy az alkalmazás letöltései 33%-ot estek globálisan az előző hónaphoz képest.
A TikTok nem kommentálta a Sensor Tower riportját.
Az alkalmazást betiltották áprilisban, miután az Indiai Bíróság úgy ítélte, meg, hogy az kiteszi a gyerekeket a szexuális ragadozóknak, pornográf tartalmat szolgáltat és felületet az internetes zaklatásnak. A TikTok fellebbezett a döntés ellen, mondván, hogy megcélozta a helytelen tartalom kiküszöbölését. A bíróság pedig visszavonta ítéletét. A kormány az Apple-nek és a Google-nek is újra engedélyt adott az alkalmazás letöltésére.
A világ legnagyobb technológiai cégei igyekeznek megszerezni az indiai piacot, a TikTok pedig sok sikerrel járt eddig, több, mint 120 millió felhasználó megszerzésével Indiában 2016-os titkos piacra dobása óta.
A Sensor Tower azt mondta arra számít, hogy a kínai videós felület gyorsan újra erőre kap majd miután visszaállították és elérhetővé tették a héten korábban.
„A szünet ellenére úgy gondoljuk, hogy a cég növekedése Indiában hamar visszaáll tekintve a népszerűségét és felhasználóinak számát” – mondta Oliver Yeh, a Sensor Tower alapítója egy jelentésében. Yeh kiemelte, hogy több millió létező felhasználót nem érintette a tilalom Indiában.
A Sensor Tower szerint a TikTok már most visszakúszott a Top 10 listára az App Store-ban, az első helyet megszerezve a fotó- és videó alkalmazások között, összeségében pedig a hatodik helyet. A Google Play Store-jában is gyorsan emelkedik.
Az Indiából való ideiglenes kizárás többe került a cégnek, mint pusztán a felhasználók – a Bytedance állítólag azt mondta az ország legfelsőbb bíróságának, hogy 500,000 dollárnyi haszontól esett el naponta amíg blokkolva volt.
Kapcsolódó cikkek:
Az indiai tőzsdék dübörögnek amint Modi elsöprő győzelmére számítanak
Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit
Trump népirtásos viccei nem fogják elsöpörni Iránt – Zarif
Kínai cargo szállítmány érkezik Caracasba
Kína visszavág az USA-nak a vámokkal
A nagy bőségben kevesebbet költ a világ élelmiszerre
Növekedést hozott az április a globális élelmiszerárakban
Trump fenyegetése második napja zavarja a tőzsdéket
A HSBC első negyedes profitjai növekednek
Kéthetes tilalma 15 millió felhasználójába került a TikToknak