GBP370.34EUR321.20USD286.33CHF281.32AUD201.81DKK43.02JPY2.56CAD212.92NOK33.43SEK30.61CZK12.48PLN74.89HRK43.27RON67.56TRY48.83

Kezdőlap»»A Huawei eladásai elérték az 100 milliárd dollárt az amerikai nyomás ellenére

A Huawei eladásai elérték az 100 milliárd dollárt az amerikai nyomás ellenére

2019-04-01 06:50napiuzlet.png napiuzlet.com
A kínai telekommunikációs óriás azt mondta, hogy 2018-as bevétele elérte a 100 milliárd dollárt, annak ellenére, hogy az USA kampányt vezetett a cég ellen, mert úgy gondolta az biztonsági fenyegetést jelent.
A cég azt mondta, hogy a 2018-as bevétel megüti majd a 721.2 milliárd jüant, miközben a nettó profitja 25%-kal nő majd, 59.3 milliárd jüanra.
Az USA és más országok is szigorítást vetettek ki a cégre, mert aggódtak afelől, hogy a cég Pekinggel való kapcsolata biztonsági fenyegetést jelent.
A Huawei azt mondja, hogy független, és erősen tagadja, hogy termékei biztonsági fenyegetést jelentenének.
A Shenzen-i cég azt mondta, hogy a globális keresete 19.5%-kal emelkedett 2018-ban, mely a leggyorsabb növekedése az elmúlt két évben. Az eredményt az okostelefonok Kínában történő erős eladása is fellendítette.
Ugyanekkor a cég szállítási üzlete, mely telekommunikációs infrastruktúrákat ad el országoknak, 1.3%-ot esett. A Huawei a világ legnagyobb telekommunikációs eszközgyártó cége. Azonban nehézségekkel néz szembe, amiért nyugati országok aggódnak afelől, hogy biztonságos-e az eszközöket használni a következő generációs 5G-s mobil hálózatokon.
Az Egyesült Államok, Új-Zéland és Ausztrália mind megtiltották a helyi cégeknek, hogy a Huaweit, használják szolgáltatóként 5G-s hálózatukhoz.
Számos Európai telekommunikációs szolgáltató is gondolkodik rajta, hogy eltávolítsa a Huawei eszközeit hálózatából, és a brit cyber hatóságok egy riportja kritizálta is a technológiai céget a héten.
A riport, melyet a Nemzeti Cyber Biztonsági Központ adott ki, azt írta, hogy „csak limitált biztosíték van arra, hogy a Huawei Britanniában használt eszközeinek hosszútávú biztonsági kockázatait sikerül kezelni”.
A Huawei elkezdett visszaharcolni. Elkezdett egy sokkal agresszívabb stratégiát alkalmazni az elmúlt pár hónapban, hogy leküzdje az amerikai „rágalomkampányt”.
A hónapban korábban a cég benyújtott egy pert az amerikai kormány ellen, amiért az megtiltotta a központi ügynökségeknek, hogy használják a termékeit, mondván, hogy az „alkotmányellenes”.
Kapcsolódó cikkek:
Az amerikai tőzsdék rekordmagasakat ütnek
Kína: az első negyed növekedése meghaladja a várt 6.4%-ot
A VW korábbi vezérigazgatóját is megvádolták a kibocsátási botrány kapcsán
A Brit Legfelsőbb Bíróság úgy dönt Zambia perelheti a Vedanta-t
Carlos Ghosn: A Nissan eltávolítja korábbi igazgatóját
India próbálja fellendíteni gazdaságát a választások előtt
Az USA kigyulladások miatt indít nyomozást a Kia és Hyundai autógyártók ellen
A kínai ipari tevékenység fellendül márciusban
A Huawei eladásai elérték az 100 milliárd dollárt az amerikai nyomás ellenére
Az Európai Bizottság megbüntette a Nike-ot