GBP370.34EUR321.20USD286.33CHF281.32AUD201.81DKK43.02JPY2.56CAD212.92NOK33.43SEK30.61CZK12.48PLN74.89HRK43.27RON67.56TRY48.83

Kezdőlap»»A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésről tárgyalnak

A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésről tárgyalnak

2019-03-20 06:54napiuzlet.png napiuzlet.com
Németország két legnagyobb bankja az egyesülés részleteit tárgyalják, mely által egy olyan nemzeti intézményt hozhatnak létre, ami a Wall Strettel is felveheti a versenyt.
A Deutsche Bank, Németország legnagyobb hitelező bankja vasárnap megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az egyesülésről a Commerznankkal. A német kormánynak 15%-os tulajdonrésze van a Commerzbanknál.
„Az új lehetőségek feltűnésével a Deutsche Bank vezetősége úgy döntött, hogy felülvizsgálja a stratégiai opciókat” – mondta a cég egy nyilatkozatában. Figyelmeztett, hogy nincs garancia a megállapodásra.
Az egyesülés segítene megszilárdítani Németország sűrű hitelezési piacát azáltal, hogy egy bankot alakítana a kettőből 1.9 trillió eurós vagyoni értékkel és 150,000 alkalmazottal.
A Deutsche Bank részvényei 3%-ot emelkedtek a hétfői korai kereskedelem során, a Commerzbank részvényei pedig 6%-ot.
A Deutsche Bank állítólag más európai bankokkal is beszélt egyesülésről az elmúlt években. Az európai bankok mind küszködtek a pénzügyi válság után.
„A német és európai bank szektor megerősítése fontos téma nekünk. Fel kell mérnünk, hogy hogyan szeretnénk részt venni annak formálásában” – mondta Christian Sewing, a Deutsche vezérigazgatója a bank alkalmazottainak.
Mindezek ellenére még kétségek vannak afelől, hogy a Deutsche Bank hogyan oldja majd meg a nyereséghozással folyamatosan fennálló problémát, és veszi fel a verseny az amerikai riválisokkal, melyek sokkal jobban kerestek a pénzügyi válság után.
A Deutsche tavaly posztolt először éves profitot 2014 óta.
Azonban 2018 utolsó három hónapjában 409 millió eurót vesztett. A bank azt mondta, hogy veszteségeket a pénzügyi piacok nehézségei okozták, különösen a „növekedési profilt és a nyereségességet zavarták meg”.
Régóta beszéltek róla, hogy a gyenge nyereségek és az emelkedő költségek az Európai banki szektor megerősítését hozzák majd, azonban egyesülések egyelőre nem történtek meg.
Sewing, a keresledelmi bank veteránja, aki tavaly lett a Deutsche vezérigazgatója, egyre csökkenti a költségeket és a bank alkalmazottjainak számát az átalakítás részeként. A Deutsche Bank hitelminősítését is leértékelte az S&P a tavalyi évben.
Az S&P azt mondta a felmérésében, hogy a menedzsment szerint döntő lépéseket tesz azért, hogy kontrollálja a kiadásokat. Azonban az átállásnak még nem lesz kézzelfogható eredménye 2019-ben, csak 2021-ben.
Kapcsolódó cikkek:
Az amerikai tőzsdék rekordmagasakat ütnek
Kína: az első negyed növekedése meghaladja a várt 6.4%-ot
A VW korábbi vezérigazgatóját is megvádolták a kibocsátási botrány kapcsán
A Brit Legfelsőbb Bíróság úgy dönt Zambia perelheti a Vedanta-t
Carlos Ghosn: A Nissan eltávolítja korábbi igazgatóját
India próbálja fellendíteni gazdaságát a választások előtt
Az USA kigyulladások miatt indít nyomozást a Kia és Hyundai autógyártók ellen
A kínai ipari tevékenység fellendül márciusban
A Huawei eladásai elérték az 100 milliárd dollárt az amerikai nyomás ellenére
Az Európai Bizottság megbüntette a Nike-ot