GBP366.01EUR315.83USD279.40CHF280.41AUD198.18DKK42.33JPY2.52CAD208.90NOK32.77SEK30.16CZK12.29PLN73.63HRK42.57RON66.43TRY50.36

Kezdőlap»»Theresa May: „Hallja az ország hangját”

Theresa May: „Hallja az ország hangját”

2019-03-14 06:39napiuzlet.png napiuzlet.com
Theresa May azt mondja, hogy „hallja az ország hangját” a brexiten, annak ellenére, hogy az ő hangjai remegnek.
Rekedt hanggal küszködve a miniszterelnöki párbeszéd alatt, hogy még mindig jó esély van rá, hogy Britannia „jó megállapodással” hagyja el az EU-t március 29-én.
Azonban May figyelmeztette a parlamenti képviselőket, hogy „nehéz választásokkal állhatnak majd szemben, ha másodszorra is elutasítják javaslatát.
Jeremy Corbyn arra kérte a miniszterelnöknőt, hogy változtasson irányt második veresége után.
Azt mondta „egyértelműen elutasították”, és itt az ideje, hogy a miniszterelnöknő változtasson álláspontján.
Miután az alsóház elutasította May brexit megállapodását 149 szavazattal kedden, az EU figyelmeztetett, hogy a „rendezetlen” brexit esélye még sosem volt nagyobb.
Az EU tárgyalások vezetője Michel Barron azt mondta „az EU nem mehet tovább”, hogy meggyőzze a parlamenti képviselőket a megállapodott feltételekről, és hogy az Egyesült Királyságnak kell kitörnie a patthelyzetből.
A parlamenti képviselők szerdán 19.00-kor szavaznak megint arról, hogy elhagyják-e az EU-t megállapodás nélkül a hónap végén.
A szavazás csak a március 29-i kilépésre vonatkozik, és nem zárja ki, hogy Britannia később megállapodás nélkül lépjen ki.
May és Corbyn összeszólalkozik a brexit megállapodáson
A Munkáspárt vezetője azt mondta a miniszterelnöknőnek, hogy tagadásban van a saját megállapodásának hiányosságait illetően, melyet a képviselők többsége – 149 – leszavazott.
Azt mondta, hogy az ő vámunióban maradásra készített terve az egyetlen fennmaradt lehetőség.
„Nincs még itt az ideje, hogy eltérjen piros vonalaitól és szembenézzen azzal a valósággal, amibe magát, pártját, ezt a parlamentet és ezt az országot keverte?” – mondta.
Azonban figyelmen kívül hagyva a Tory képviselők javaslatát a megállapodás nélküli brexitre, May azt mondja, hogy az ő terve a lehető legjobb módja annak, hogy tiszteletben tartsák a 2016 népszavazás eredményét.
Talán nincs saját hangom az ügyben, de hallom az ország hangját” – mondta.
„Úgy gondolom, hogy jó megállapodásunk van. A megállapodás nélküli kilépés jobb, mint egy rossz megállapodás, de sokat dolgoztam azon, hogy kilépjünk március 29-én, és egy jó megállapodással.”

Mit mond az EU?

Az EU sürgette az Egyesült Királyságot, hogy felelősséget vállaljon tetteiért.
„Az alsóház megint azt hangoztatja, mit nem akar” – mondta Barnier az Európai Parlamentnek. „Ezt a patthelyzetet most már csak otthon oldhatják meg.
Az EU azt mondta „olyan messzire mentek, amennyire csak lehet”, hogy csillapítsák a parlamenti képviselők aggodalmait a megállapodást illetően, főleg az Írországi „backstopot” felől – egy olyan biztonsági politikáról, mely megelőzné a kemány határ kialakítását Írország és az Egyesült Királyság között.
„Ha az Egyesült Királyság továbbra is rendezett viszonyok között akar kilépni, akkor ez a megállapodás lesz rá az egyetlen esélye” – mondta Barnier.
Kapcsolódó cikkek:
A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésről tárgyalnak
Kína: külföldi befektetési törvény csillapítaná a globális aggodalmakat
Theresa May: „Hallja az ország hangját”
A Disney és a Fox megállapodás március 20-án zárul le
A Boeing részvényei zuhannak, amint a krízis növekszik 737-es modelljének zuhanása körül
Az Európai Központi bank segíti a küszködő eurózónát
Az USA véget vet egy diplomáciai vitának az EU-val
Az amerikai gazdaság lassult a negyedik negyedben
Mohammad Javad Zarif: Irán külügyminisztere visszalép
Amerikai és Kína meghosszabbítják a kereskedelmi tárgyalásokat