GBP366.01EUR315.83USD279.40CHF280.41AUD198.18DKK42.33JPY2.52CAD208.90NOK32.77SEK30.16CZK12.29PLN73.63HRK42.57RON66.43TRY50.36

Kezdőlap»»A Disney és a Fox megállapodás március 20-án zárul le

A Disney és a Fox megállapodás március 20-án zárul le

2019-03-13 06:46napiuzlet.png napiuzlet.com
A Disney 71 milliárd dolláros megállapodását, mellyel megveszi a Fox-ot szerdán, március 20-án zárják le, mondták a cégek kedd reggel.
Ez egy emlékezetes lépés lesz a szórakoztató iparban – két nagy filmstúdió egyesülése, és ezzel a Fox létezésének vége is.
A 20th Century Fox alkalmazottjai léépítésekre és más nagy változásokra számíthatnak.
A Disney átveszi a stúdiót, és egy jelentős részesedést is a Hulu-nál, mely olyan csatornák tulajdonosa, mint az FX és a Nat Geo.
A 21st Century Fox fennmaradó részét felosztják majd és úgy céget alakítanak majd, melynek a neve szimplán Fox lesz. Magába foglalja majd a Fox közvetítő hálózatát, a Fox Newst és a Fox Sportot is.
A megállapodás ötletét 2017 decemberében vetették fel. A Comcast próbálta felülmúlni az ajánlatot, de a Disney magasabbat ajánlatot tett a Murdoch Family és a Fox részvényeseinek. A Disney 2018 júliusában jelentette be a döntést.
A két cég azóta próbálta megszerezni az összes szükséges jogi feltételt. A Fox által felügyelt csatornák „egy érdekes limbó-állapotban voltak”, ahogy az AdWeek fogalmazta.
Az új egyesített Disney-Fox létesítmény struktúráját az igazgatók dolgozták ki.
Kedden a két cég részletezte az utolsó lépéseket, melyeken dolgozniuk kell, mielőtt lezárják a megállapodást. Azonban még mindig fennáll néhány bizonytalanság a létszámcsökkentéseket illetően, melyeket az igazgatók „elkerülhetetlennek neveztek”.
Az elemzők arra számítanak, hogy a Disney nagyjából 5,000 embert épít majd le – ebből valamennyit a Fox oldalán, a maradékot pedig a Disney-én kompromisszumként. A cég nem kommentálta a terveket illető találgatásokat, de a befektetőknek azt mondta, hogy „legalább 2 milliárd dolláros megtakarításra tesz majd szert a költségek csökkentéséből 2021-re, a két cég kombinálás által”.
A megállapodás napján a Fehérház azt mondta, hogy az egyesülés jót tesz majd az alkalmazottaknak.
„Tudom, hogy Donald Trump elnök ma korábban beszélt Rupert Murdoch-al, hogy gratuláljon neki a megállapodáshoz, és hogy elmondja ez nagyon jót tehet majd a munkaerőpiacnak, és várja, hogy meglássa mit alkottak” – mondta Sarah Sanders szóvivő akkor.
Kapcsolódó cikkek:
A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésről tárgyalnak
Kína: külföldi befektetési törvény csillapítaná a globális aggodalmakat
Theresa May: „Hallja az ország hangját”
A Disney és a Fox megállapodás március 20-án zárul le
A Boeing részvényei zuhannak, amint a krízis növekszik 737-es modelljének zuhanása körül
Az Európai Központi bank segíti a küszködő eurózónát
Az USA véget vet egy diplomáciai vitának az EU-val
Az amerikai gazdaság lassult a negyedik negyedben
Mohammad Javad Zarif: Irán külügyminisztere visszalép
Amerikai és Kína meghosszabbítják a kereskedelmi tárgyalásokat