GBP366.01EUR315.83USD279.40CHF280.41AUD198.18DKK42.33JPY2.52CAD208.90NOK32.77SEK30.16CZK12.29PLN73.63HRK42.57RON66.43TRY50.36

Kezdőlap»»A Huawei azt mondja meleg fogadtatást kapott Indiában

A Huawei azt mondja meleg fogadtatást kapott Indiában

2019-02-21 06:21napiuzlet.png napiuzlet.com
A Huawei azt mond az India piac tárt karokkal fogadta annak ellenére, hogy más piacok a cég termékeinek biztonságossága felől aggódik.
„Az India kormánnyal való összes megbeszélésem alatt egyszer sem mondta senki, hogy problémánk lenne” – mondta a Huawei vezérigazgatója Jay Cohen a riportereknek kedden. „Mindenki azt mondta, hogy megértik… senki nem mondta, hogy bajuk van velünk.”
A Huawei, a világ legnagyobb telekommunikációs eszközgyártója erősen védekezett az elmúlt hónapokban, mivel az Egyesült Államok arra bíztatta a szövetségeseket, hogy ne engedélyezzék a Huawei eszközök használatát a szuper-gyors 5G-s mobilhálózatokon.
Az USA azt állítja, hogy a Huawei eszközeit kémkedésre használhatja Kína.
A cég folyamatosan tagadta, hogy eszközei bármilyen biztonsági veszélyt jelentenének, kritizálta a lépéseket, melyek által kizárták az 5G-s hálózatokról és politikai szándék által vezérelt „felelőtlen döntésnek” nevezte azokat.
A Huawei azt mondta, hogy tavaly az indiai kormány meghívta, hogy kipróbálják az 5G-s hálózaton a világ legforróbb mobil piacán. A Bharti Airtellel és a Reliance Jio-val már ki is próbálták a demókat.
Az indiai kormány azonban még nem döntötte el, hogy mikor kezdődik el az 5G hálózatok próbaidőszaka. A bíróságnak pedig még döntenie kell a Huaweiről.
„Még nem döntöttük el véglegesen, hogy megengedjük a Huaweinek az indiai piacra való belépést” – mondta S.N. Chaudhary, az Indiai Kommunikációs Minisztérium szóvivője.
A Kínai cég mely okostelefonokat és tartozékokat is gyárt, azt mondta, hogy befektetési terve Indiában új laboratóriumokat és promóciós támogatásokat is jelentene az 5G-s hálózatnak.
„Szerintem 2020-ig kellene piacra lépnünk, ha az aukciók sikeresek lesznek az idei évben” – mondta Chen a CNN Businessnek.
A világ legnagyobb technológiai cégei bevonultak Indiába az elmúlt években, hogy telefonokat adjanak el az ország 1.3 milliárd lakosának.
„Nem szeretnénk emiatt elveszíteni Indiát. Behozzuk a piacokre az összes új technológiát. Miért ne hoznánk a világ ezen részére?” – kérdezte Chen.
Kapcsolódó cikkek:
A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésről tárgyalnak
Kína: külföldi befektetési törvény csillapítaná a globális aggodalmakat
Theresa May: „Hallja az ország hangját”
A Disney és a Fox megállapodás március 20-án zárul le
A Boeing részvényei zuhannak, amint a krízis növekszik 737-es modelljének zuhanása körül
Az Európai Központi bank segíti a küszködő eurózónát
Az USA véget vet egy diplomáciai vitának az EU-val
Az amerikai gazdaság lassult a negyedik negyedben
Mohammad Javad Zarif: Irán külügyminisztere visszalép
Amerikai és Kína meghosszabbítják a kereskedelmi tárgyalásokat