GBP361.17EUR318.05USD281.88CHF280.09AUD200.13DKK42.63JPY2.55CAD212.23NOK32.54SEK30.31CZK12.37PLN73.54HRK42.93RON67.16TRY53.51

Kezdőlap»»A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert

A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert

2019-01-28 06:44napiuzlet.png napiuzlet.com
A Facebook integrálná üzenetküldő szolgáltatását az Instagramon, WhatsAppon és a Facebook Messengeren.
Miközben mind a három külön alkalmazás marad majd, egy mélyebb szinten össze lesznek kötve, hogy az üzenetek szabadon utazhassanak a különböző szolgáltatások között.
A Facebook azt mondta a BBC-nek, hogy ez egy hosszú folyamat lesz.
A tervet a New York Times-ban jelentették be, és azt írták, hogy a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek a személyes projektje lesz.
Ha készen lesz, az egyesülés azt jelenti majd, hogy a Facebook felhasználók olyan személyekkel is tudnak majd direkt kommunikációt folytatni, akiknek csak WhatsApp felhasználójuk van. Ez jelenleg nem lehetséges, mivel a két felületnek nincsen közös alapja.
A három elem egyesülése már megkezdődött, írta a NYT és várhatóan 2019 végére, vagy a jövőév elejére lesz kész.
Megosztott adatok
Zuckerberg állítólag azért támogatta az integrációt, hogy három szolgáltatása hasznosabb legyen, és növelje a felhasználók számát, akik költenek rájuk.
Ha egy nagy csoportot csinál az alkalmazások felhasználóiból, akkor könnyebben veszi fel a verseny a Google kommunikációs platformjával és az Appla iMessage-ével, mondta Makena Kelly a The Verge technológiai oldalon.
„A lehető legjobb üzenetküldő élményt szeretnék nyújtani; az emberek pedig azt szeretnék, ha az üzenetküldés gyors, egyszerű, megbízható és privát lenne” – mondta a Facebook egy nyilatkozatában.
„Azon dolgozunk, hogy üzenetküldő platformjaink kódoltak legyenek a két vég között és olyan megoldásokat kutatunk, melyek egyszerűbbé teszik a barátok és családtagok elérését az egész hálózaton keresztül” – tette hozzá.
A nyilatkozat azt is mondta, hogy „sok megbeszélés és vita” folyt arról, hogy a rendszer működne-e.
A három rendszer összekötése nagy változást jelentene a Facebook számára, mely eddig hagyta, hogy a WhatsApp és az Instagram független cégként működjön.
A NYT azt állította, hogy Zuckerberg törekvése az üzenetküldő rendszerek összekötésére ”belső viszályokat” okozott a cégnél. Ez is oka volt annak, hogy az Instagram és a WhatsApp alapítói is kiléptek tavaly.
A döntés azután érkezik, hogy a Facebookot többször is kivizsgálták és kritizálták amiatt, ahogyan felhasználóinak adatait kezeli.
A felhasználók adatainak teljes összekötése alapszinten a Facebook adatkezelési szokásainak újabb vizsgálatát vonhatja maga után.
A Brit Információügyi Biztos már folytatott nyomozást azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezelik majd az adatokat a WhatsApp és a Facebook között.
Kapcsolódó cikkek:
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire
Nagy Britannia brexit utáni kereskedelmi megállapodást ír alá Svájccal
Jemeni háború: megrohadhat a gabonakészlet Al-Hudaydah-ban
India központi bankja csökkenti a kamatalapokat a választások előtt
Brüsszel meggátolta a német-francia vasút ipari egyesülést
A Google-nek $100 milliárdja van készpénzben. Fizethetne a befektetőknek
A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert
A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot
A Barclays főnökei titkos díjakat fizettek Katarnak
A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást