GBP361.17EUR318.05USD281.88CHF280.09AUD200.13DKK42.63JPY2.55CAD212.23NOK32.54SEK30.31CZK12.37PLN73.54HRK42.93RON67.16TRY53.51

Kezdőlap»»A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot

A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot

2019-01-25 06:10napiuzlet.png napiuzlet.com
Ugyan a nyugati kormányok próbálnak nyomást gyakorolni a Huawei-re, ez nem akadályozza gyorsan növekedő okostelefon üzletét.
A kínai cég egyik szenior igazgatója mondta csütörtökön, hogy a Huawei 2020-ra várhatóan átveszi a Samsungtól a vezető okostelefongyártó szerepét. Az Apple-től már átvette a második helyet a tavalyi év közepén.
„Legkorábban idén, de legkésőbb jövőre mi leszünk az elsők” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletének vezérigazgatója a riportereknek Pekingben.
Yu azt mondta, hogy a Huawei több, mint 200 millió okostelefont adott el 2018-ban, mely 30%-kal több a tavalyi év eredményénél. A cég több, mint 100 millió okoseszközt is eladott, beleérve tableteket és egyéb hordozható eszközöket is – tette hozzá.
Az eladások emelkedése a Huawei fogyasztói üzletének 40%-os emelkedését hozta – így eladásaiból származó bevétele 53 milliárd dollár lett.
A cég legutóbbi éves jelentse szerint a Huawei okostelefonok nagyon népszerűek Kínában és más ázsiai országokban, például Japánban, Malaysiában és Thaiföldön. A cég szintén a három legnépszerűbb márka közt szerepel az Egyesült Arab Emírségekben, Dél-Afrikában és Mexikóban. Európában pedig egyre nőnek az eladásai.
A Counterpoint Research adatai szerint a Huawei átlagos eladási ára 300 dollár, mely sokkal alacsonyabb versenytársaiénál, az Apple és a Samsung árainál. Ez által előnyt szerez olyan fejlődő piacokon, mint például India.
A Huawei indiai okostelefon eladásainak aránya 3%-ra nőtt a júniusban végződő negyedben, mely 1%-kal több a tavalyi év ugyanezen időszakának eredményéhez képest.
Azonban a kínai cég folyamatosan a címlapon volt mostanában visszaesések sorozata miatt, melybe beletartozott egyik főigazgatójának letartóztatása és a titkosszolgálatok figyelmeztetése, mely szerint a cég 5G vezetéknélküli hálózatú eszközeit több országban is kitilthatják biztonsági okok miatt.
Az amerikai kormány Meng Wanzhao, a Huawei pénzügyi vezérigazgatónőjének és a cég társalapítójának lányának kiadatásáért küzd Kanadában. A nőt a múlt hónapban tartóztatták le Vancouverben az USA kérésére, azzal a váddal, hogy segítette a Huaweit az USA által Iránra kiszabott szankciók megkerülésében.
Meng és a Huawei tagadták a vádakat.
A cég következő generációs vezeték nélküli hálózati berendezése is globális megfigyelés alá került, mivel az USA figyelmeztetést adott, hogy a Kína kormány kémkedésre használhatja azt.
Új-Zéland és Ausztrália is szigorította a cég termékeinek használatát 5G hálózatán. A mobil szolgáltatók pedig néhány országban már betiltotta a termékeket, vagy tervezi azoknak a betiltását.
A Huawei ismételten tagadta a vádakat, hogy a kínai kormány nevében dolgozna, vagy hogy termékei bármilyen biztonsági kockázatot hordoznak. Ren Zhenfei, a cég alapítója azt mondta „inkább bezárná a Huaweit”, mint hogy elfogadja Kínai felkérését a kémkedésre.
Kapcsolódó cikkek:
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire
Nagy Britannia brexit utáni kereskedelmi megállapodást ír alá Svájccal
Jemeni háború: megrohadhat a gabonakészlet Al-Hudaydah-ban
India központi bankja csökkenti a kamatalapokat a választások előtt
Brüsszel meggátolta a német-francia vasút ipari egyesülést
A Google-nek $100 milliárdja van készpénzben. Fizethetne a befektetőknek
A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert
A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot
A Barclays főnökei titkos díjakat fizettek Katarnak
A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást