GBP361.17EUR318.05USD281.88CHF280.09AUD200.13DKK42.63JPY2.55CAD212.23NOK32.54SEK30.31CZK12.37PLN73.54HRK42.93RON67.16TRY53.51

Kezdőlap»»A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást

A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást

2019-01-21 06:47napiuzlet.png napiuzlet.com
A Fehérház lemondta delegációja tervezett utazását Davosba, Svájcba ahol a World Economic Forumot tartják, jelentette be Sarah Sanders sajtó titkár csütörtökön, az amerikai kormány leállásának 27 napján.
„Tekintettel a 800,000 nagyszerű amerikai alkalmazottra, akik nem kapnak fizetést és azért, mert Donald Trump amerikai elnök nem tudja biztosítani csoportjának szükségleteit, az elnök úgy döntött, hogy törli delegációjának utazását a World Economic Forumra Davosba, Svájcba” – mondta Sanders egy nyilatkozatában.
Donald Trump elnök korábban már lemondta saját utazását Davosba. A Trump nélküli utazást Steven Mnuchin pénzügyminiszter vezette volna. Mike Pompeo államtitkár, Wilbur Ross kereskedelmi titkár, Robert Lightizer amerikai kereskedelmi képviselő és a vezérikar főnöke Chris Liddell is részt vettek volna az éves gazdasági kerekasztalbeszélgetésen.
„Amiért a demokraták nem hajlandóak meggondolni magukat a határvédelemről és a saját nemzetünk biztonsága érdekében, lemondok egy nagyon fontos utazást Davosba, Svájcba a World Economic Forumra” posztolta Trump Twitterén korábban a hónapban. „Legmelegebb üdvözletem és elnézesemet küldöm a WEF-nek!”.
Az éves konferencia nagy hatalmú igazgatókat, pénzügyminisztereket és a globális elit más tagjait hozza össze.
A bejelentés pár órával azután érdekezett, hogy Trump megtagadta a katonai repülőgépek használatát egy afganisztáni utazásra a delegációval a ház szóvivőjétől Nancy Pelositól, amint a kritikák egyre növekedtek az adminisztráció azon tengerentúli utazásait illetően, melyeket január 22 és 25 közé terveztek.
A tengerentúli utazások szervezése a kormány lezárása alatt problémás lehet az adminisztráció hivatalnokai szerint. Az előcsapat néhány tagjának távolléte bonyolulttá teszi a tervezést és a logisztikát.
Kapcsolódó cikkek:
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire
Nagy Britannia brexit utáni kereskedelmi megállapodást ír alá Svájccal
Jemeni háború: megrohadhat a gabonakészlet Al-Hudaydah-ban
India központi bankja csökkenti a kamatalapokat a választások előtt
Brüsszel meggátolta a német-francia vasút ipari egyesülést
A Google-nek $100 milliárdja van készpénzben. Fizethetne a befektetőknek
A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert
A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot
A Barclays főnökei titkos díjakat fizettek Katarnak
A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást