GBP361.00EUR323.53USD283.87CHF284.98AUD206.57DKK43.38JPY2.56CAD216.00NOK33.56SEK30.89CZK12.58PLN75.08HRK43.60RON69.50TRY47.77

Kezdőlap»»A JPMorgan $8.3 milliárdos profitot köszönhet az „egészséges” amerikai fogyasztóknak

A JPMorgan $8.3 milliárdos profitot köszönhet az „egészséges” amerikai fogyasztóknak

2018-07-16 06:19napiuzlet.png napiuzlet.com
A JPMorgan Chase tovább profitál az amerikai gazdaságból, mely régóta dübörög.
A hatalmas bank 8.3 milliárd dolláros profitot jelentett a második negyedre pénteken, mely 18%-os növekedésnek számít a tavalyi év eredményéhez képest és nincs messze a JP Morgan 8.7 milliárd dolláros rekordjától sem.
Az amerikai bankoknak nagy lökést adott idén az adók csökkentése.
Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója azt mondta egy nyilatkozatában, hogy „az egészséges amerikai fogyasztás” nagy hasznot hozott a bankkártya- és pénzügyi menedzsment üzletében. A letétek is magabiztosan nőttek.
Dimon azt is mondta, hogy a JPMorgan rekordokat posztolt a globális befektetésekben az és első felében, a kereskedelemből származó, valamint az egyesülésekből és az IPO-kból érkező bevételnek köszönhetően.
„Úgy látjuk, hogy a globális növekedés erős, főként az Egyesült Államokban, ahol a fogyasztói és üzleti elkötelezettség is erős” – mondta Dimon.
Dimon ezután védte a vállalati Amerika gyakorlatát, mely szerint az adómegtakarításokból növelik az osztalékokat, ezzel több részvényt visszavásárolva. Ezt sokan kritizálták, amiért szerintük a vagyonosabb vállalkozókat segíti, nem pedig az átlag fogyasztókat.
Dimon azt mondta a riportereknek múlt hónapban, hogy a az emberek, akik visszautasították a visszavásárlásokat, „gyakorlatilag tájékozatlanok voltak”.
Egy a megjegyzésekre vonatkozó kérdésre Dimon azt mondta a CNNMoney-nak egy telefonos konferencia során, hogy teljesen normális a cégektől, hogy „újrahasznosítják a tőkéjüket” és jobb dolgokra használják fel. Azt mondta, hogy ebből idővel a szélesebb gazdaság is profitálni fog. Dimon kiemelte, hogy a bérek egyre emelkednek, a munkanélküliség pedig csökken. A konferencia hívás alatt Marianne Lake, fő pénzügyi igazgató hozzátette, hogy a bank továbbra is optimista az őt körülvevő, Amerika és Kína, Európa és Kanada között fokozódó gazdasági feszültségek ellenére. Lake azt mondta, hogy a feszültségnek „nincs számottevő hatása a vállalati hitelek iránti keresletre”.
Azonban Dimon azt is hozzátette, hogy „váratlan kimentelei” lehetnek annak, ha többféle összetűzés folyik a gazdasági piacon. Azt mondta, reményteljes a gazdasági problémákat tekintve és biztos benne, hogy hamar megoldódnak tárgyalások által.
A fejük felett lebegő bizonytalanság azonban aggaszthatja a befektetőket. Ugyan a bank profitja meghaladta a befektetők várakozásait, a JPMorgan részvényei laposak voltak pénteken.
A JPMorgan csak egyike a sok banknak, melyek pénteken közlik a második negyedes eredményeket. A Citigroup és a Pittsburgh-i térségi PNC is olyan eredményeket posztoltak melyek felülmúlták az elvárásokat. Azonban a hírhedt Wells Fargo olyan keresetet jelentett, mely nem tett eleget a Wall Street becslésének.
Kapcsolódó cikkek:
Az Uber csökkenti adósságait, bevétele 63%-kal nő
A líra dübörög amint Törökország emeli az amerikai importok tarifáját
BMW visszahívás: Dél-Korea többezer autó használatát tiltja a motor kigyulladása miatt
Musk: Szaúd-Arábia támogatja a Tesla privatizálását
Kína újabb vámokat vetne ki az amerikai importokra
Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak
Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta
Zimbabwe: Mnangagwa kevéssel megnyeri az elnökválasztást
A zimbabwei szavazók először szavaznak az elnökválasztáson az ország egykori vezetőjének – Robert Mu
A BRICS támogatja a többoldalú kereskedelmi rendszert melyből „minden ország profitálna”