GBP361.00EUR323.53USD283.87CHF284.98AUD206.57DKK43.38JPY2.56CAD216.00NOK33.56SEK30.89CZK12.58PLN75.08HRK43.60RON69.50TRY47.77

Kezdőlap»»A Samsung megnyitja a világ legnagyobb okostelefongyárát

A Samsung megnyitja a világ legnagyobb okostelefongyárát

2018-07-10 06:01napiuzlet.png napiuzlet.com
A Samsung kihasználja India egyre növekedő keresletét az okostelefonokra „a világ legnagyobb okostelefongyárának megnyitásával”.
Moon Jae dél-koreai elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök hétfőn hivatalosan nyitották meg a cég kiterjesztett gyártelepát Nodiaban, mely egy óra autóútra található Delhitől.
A 13 hektáros, a Samsung eredeti gyára melletti területre épített új gyár lehetővé teszi majd a Samsung számára, hogy megkétszerezze gyártását Indiában. A dél-koreai cég jelenleg 68 millió telefont gyárt évente, 2020-ra pedig 120 milliós éves gyártást tervez elérni.
A Samsung indiai vezérigazgatója HC Hong az új gyárat „a Samsung India felé való elkötelezettségének erős szimbólumaként, és a kormány „gyárts Indiában” programjának nagy sikereként nevezte” – mellyel Modi kezdeményezésére célzott, ami által a globális cégek Indiai gyártásba való befektetését ösztönzi.
Hat hónappal ezelőttig a Samsung adta el a legtöbb telefont Indiában, azonban a Xiaomi – a kínai rivális, mely most ment nyilvánossá a Hongkong-i tőzsdén – megelőzte.
A Samsung tavaly jelentette be gyárának terjeszkedését egy 715 millió dolláros Indiába való befektetés részeként.
A Xiaomi is építi jelentlétét Indiában, ahol az olcsóbb eszközök népszerűek voltak az ár-tudatos vásárlók körében. A cég mostanra háromszorosára növelte indiai gyártási állományát négy új okostelefongyár építésén keresztül. Jelenleg összesen hat gára van az országban, és azt mondja, hogy minden másodpercben két telefont gyárt.
A Samsung reméli, hogy a telefonokat, melyeket Indiában gyárt majd, Indiában és a globális piacokon sikerül majd eladnia.
„Bízunk a koreai technológia és az indiai gyártás sikerességében, és abban is, hogy a legjobb termékeket fogjuk gyártani a világon” – mondta Modi miniszterelnök.
Indiának több, mint 300 millió okostelefon használója van, ami a világ második legnagyobb piacává teszi az országot a készülékek számára Kína után.
India kétharmadának, 1.3 milliárd embernek még mindig nincsen internet hozzáférése. Sokak csak okostelefonon keresztül juthatnak internethez, mivel a mobil internetes adat ára nagyon esett amint India leggazdagabb embere ár-háborút indított ellene.
Kapcsolódó cikkek:
Az Uber csökkenti adósságait, bevétele 63%-kal nő
A líra dübörög amint Törökország emeli az amerikai importok tarifáját
BMW visszahívás: Dél-Korea többezer autó használatát tiltja a motor kigyulladása miatt
Musk: Szaúd-Arábia támogatja a Tesla privatizálását
Kína újabb vámokat vetne ki az amerikai importokra
Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak
Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta
Zimbabwe: Mnangagwa kevéssel megnyeri az elnökválasztást
A zimbabwei szavazók először szavaznak az elnökválasztáson az ország egykori vezetőjének – Robert Mu
A BRICS támogatja a többoldalú kereskedelmi rendszert melyből „minden ország profitálna”