GBP361.00EUR323.53USD283.87CHF284.98AUD206.57DKK43.38JPY2.56CAD216.00NOK33.56SEK30.89CZK12.58PLN75.08HRK43.60RON69.50TRY47.77

Kezdőlap»»BMW: a vámköltségek növelhetik az autók árát az Egyesült Királyságban

BMW: a vámköltségek növelhetik az autók árát az Egyesült Királyságban

2018-06-27 05:55napiuzlet.png napiuzlet.com
A BMW azt mondta a BBC-nek, hogy a bármilyen új vámrendszer bevezetése növelheti az autók árát az országban.
Ian Robertson, a BMW brit különleges képviselete azt mondta, hogy a határrendszer és a vámraktározás további költségeket adna az olyan autók árához, mint a Mini.
Robertson azt mondta, hogy: „Ez egy lehetséges kockázat… amit szeretnénk elkerülni.”
Azonban azt is mondta, hogy a BMW kényszerítve lesz rá, hogy invesztáljon az új határrendszerbe a nyár végén, ha az EU és az Egyesült Királyság nem jutnak megállapodásra a kereskedelmi kapcsolatot illetően.
A BBC gazdasági szerkesztőjének, Kamal Ahmednek azt mondta, hogy a helyzet tisztázatlansága esetén a BMW-nek augusztusban vagy szeptemberben fel kell készülnie a kemény brexitre és a vámoltatás miatti késedelmekre a kemény határ körül.
Robertson felhívta rá a figyelmet, hogy ezek a nyár végi időpontok igen komolyak, mert ez az időpont mikor vésztervet készítenek és addigra tisztán kell látniuk.
Hozzátette, hogy azonban, hogy a BMW nem szándékozik elköltöztetni gyártási műveletét az Egyesült Királyságból.
„El kell kezdenünk gondolkodni rajta, hogyan kezelik majd teherautóinkat a határon és hogyan tárolják majd tartalékainkat a gyáraink körül” – mondta Robertson.
„Ez nagy nyomást gyakorol az iparra. Azt a terhet rakja ránk, hogy kitaláljuk hogyan kerüljük el, pedig sokkal építőbb jellegű ügyekkel kellene foglalkoznunk.”
„Az ügyfeleinknek elvárasaik vannak az autójuk értékét illetően. Úgy látják, hogy a technológia és innováció érték. Elmondhatom Önöknek, hogy soha sehol nem hallottam még, hogy az érték a vámban rejlik.
Japán támogatás
Miközben a Motorgyártók Szövetségének Társasága azt mondta, hogy a brit autóiparba való befektetés megfeleződött az elmúlt években a brexit körüli bizonytalanságok miatt, néhány cég, például a Toyota tovább invesztál az Egyesült Királyságban.
 
Egy másik interjúban Kōji Tsuruoka japán brit nagykövete azt mondta Kamal Ahmednek, hogy az Egyesült Királyság még mindig nagyon vonzó japán autógyártóknak.
Tsuruoka azt mondta: „Az Egyesült Királyságnak nagyon erős kutatás-fejlesztés támogatottságú gazdasága van, és nagyon rugalmasan mozog az ipar jövője felé. A népszavazás eredménye nem feltétlenül befolyásolta a brit high-tech kutatás és fejlesztés alapját, és még mindig érkeznek új japán befektetések a királyság ezen szektorába.
„Azonban amikor kereskedelemre és piaci elérhetőségre kerül a sor, akkor újra át kell gondolniuk, hogy van-e bármi akadály az olyan nagyobb piacokkal való üzletelés folyamán melyeknek exportálnak – az EU pedig pont egy ilyen piac. Közelről fogják figyelni, hogy mi történik”
Májusban a BMW egyike volt azoknak az üzleti vezetőknek – a BP, Nestlé és a Vodafone vezetőivel együtt – akik szóltak Theresa Maynek a Downing Street-i találkozón, hogy az EU-val való kereskedelmi egyezménynek „olyan zökkenőmentesnek kell lennie, mint vámiunióval”.
A BMW nagyjából 8,000 embert alkalmaz az Egyesült Királyságban gyáraiban és 14,000 további embert értékesítési pozíciókban.
A cég a Mini modelljeit Oxfordban készíti, a Mini paneleket Swindonban, a Rolls-Royce autókat a Goodwood-i gyárában, a benzinmotorokat pedig Hams Hallban Warwickshire-ben.
Kapcsolódó cikkek:
Az Uber csökkenti adósságait, bevétele 63%-kal nő
A líra dübörög amint Törökország emeli az amerikai importok tarifáját
BMW visszahívás: Dél-Korea többezer autó használatát tiltja a motor kigyulladása miatt
Musk: Szaúd-Arábia támogatja a Tesla privatizálását
Kína újabb vámokat vetne ki az amerikai importokra
Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak
Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta
Zimbabwe: Mnangagwa kevéssel megnyeri az elnökválasztást
A zimbabwei szavazók először szavaznak az elnökválasztáson az ország egykori vezetőjének – Robert Mu
A BRICS támogatja a többoldalú kereskedelmi rendszert melyből „minden ország profitálna”