GBP370.34EUR321.20USD286.33CHF281.32AUD201.81DKK43.02JPY2.56CAD212.92NOK33.43SEK30.61CZK12.48PLN74.89HRK43.27RON67.56TRY48.83
Az amerikai tőzsdék rekordmagasakat ütnek
Kína: az első negyed növekedése meghaladja a várt 6.4%-ot
A VW korábbi vezérigazgatóját is megvádolták a kibocsátási botrány kapcsán
monline.hu
Az amerikai tőzsdék rekordmagasakat ütnek


Az amerikai tőzsdék meghaladták mindenkori csúcsukat kedden amint tovább dübörögtek a decemberi mélyzuhanás után.
Az S&P 500 elérte a 2,933.68 pontot, mely által meghaladta történelmi rekordját, a korábbi, szeptemberi 2,930.75-öt. A Nasdaq majdnem elérte a 8121 pontot, mellyel túlszárnyalta augusztusi abszolút csúcsát, a 8,110 pontot. Egyiknek sem sikerült meghaladni napközbeni abszolút csúcsát – 2,940 és 8,133 pontot, azonban a piaci megfigyelők a zárás utáni értékkel mérik a csúcsokat.
A tőzsdéket kedden az egészségügyi és technológiai cikkek részvényeinek erősödése lendítette fel a fogyasztói szektorban. A Hasbro, Twitter és a Quest Diagnostics a legjobban teljesítők között voltak kedden.
Edward Moya, az Oanda szenior piaci elemzője szerint a kereskedelmi nap egyértelmű jele volt az erős amerikai fogyasztásnak.
Azonban valószínűleg csak a tavalyi év gyenge sorozatának megtörésére volt alkalmas.
Az elmúlt hét hónapban a piaci megfigyelők sok csapást kaptak, mondta John Lynch, az LPL Financial vezető befektetési tanácsadója.
Mindent együttvéve „egy medvepiacot láthattak, a részvények legrosszabb negyedévével a pénzügyi válság óta, majd innen egy V-alakú felépülést és az S&P 500 legjobb negyedét 1998 óta” – mondta.
Késő decemberben a tőzsdék erős ingadozást tapasztaltak és néhány a legrosszabb egy-napos zuhanását jegyezte a történelem során. A Refinitiv szerint az S&P 500 és a Dow az eddigi legrosszabb karácsonyi kereskedésüket jelentették. Azóta az S&P 500 25%-ot emelkedett, a Nasdaq és a Dow több, mint 30% és 20%-ot.
Ez minden bizonnyal gyors felépülés volt. Talán túl gyors is, figyelmeztetett Lynch. Több nagy piaci téma, mint például az Kína és az USA közti kereskedelmi háború, vagy az európai strukturális problémák továbbra is meggátolhatják az esést. Ez rövidtávon nagyon jót tehet a részvényeknek, mondta Lynch.
privatbankar.hu
Öt tétel, amelyeken évente százezreket spórolhatsz
Meglepően nagy összegek össze tudnak jönni egyenként pár száz forintos, de rendszeres kiadásokból évek alatt. Kiszámoltunk, hogyan járunk, ha le tudunk mondani napi egy kávéról, üdítőről, vagy rá tudjuk magunkat venni a gyorséttermek elkerülésére. Még tovább növeli az összeget az, ha a pénzt mindjárt be is fektetjük – még a jelenlegi szerény kamatok mellett is.
profitline.hu
Fel kell pörgetni a vállalaton belüli mobilitást
A folyamatos tanulás erősítése, a pénzbeli és nem pénzbeli ösztönző elemek továbbfejlesztése, a HR-t támogató digitális technológiák alkalmazása, a vállalaton belüli mobilitás fokozása – többek között ezekre a területekre fordítanak kiemelt figyelmet a cégek a Deloitte felmérése szerint. A „Globális Humán Erőforrás Trendek 2019” jelentésből kiderül az is, hogy milyen hatással van az üzleti teljesítményre a társadalmi vállalatok (social enterprise) megjelenése a munkaerőpiacon, és milyen változásokat eredményez a technológia szervezeti működésbe történő integrálódása.
www.portfolio.hu
Magyarország teljesen szétszakad, ezért aligha folytatódhat a nagy sikersztori
Tavaly közel 50 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2017-hez képest, ami már jóval lassabb ütem, mint a korábbi időszakban. A gazdaság dinamikus bővülése miatt egyre több dolgozóra lenne szükségük...
www.penzcentrum.hu
Rengeteg magyar fiatalt keresnek: 300 ezres fizetés, végzettség sem kell
Rengeteg munkavállalóra lenne szüksége az országnak, az üres álláshelyek száma folyamatosan növekszik. Heteken belül többszáz ezer potenciális munkaerő szabadul fel, akiket csak meg kell szólítani és beterelni a megfelelő helyre. De vajon nekik is megéri?...
profitline.hu
Közel 28 milliárd forint értékben kötött újabb hitelszerződéseket a Cordia
A januárban bejelentett több mint 16 milliárd forint után további, összesen 27,7 milliárd forint értékben kötött hitelszerződéseket Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat 5 budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához az OTP Bankkal, a Takarék Csoporttal és a Sberbankkal írt alá megállapodást.
profitline.hu
Csökkent az STMicro bevétele és nyeresége
A félvezető áramkörök iránti kereslet csökkenése miatt bevételének és nyereségének első negyedévi csökkenéséről számolt be az STMicroelectronics francia-olasz félvezető áramkör gyártó konszern.
profitline.hu
1 millió gyógyászati segédeszközzel élő ember szakszerű kiszolgálását veszélyezteti egy EU-s irányelv
Évekre ellehetetlenülhet vagy akár meg is szűnhet a gyógyászati segédeszköz (GYSE) forgalmazó képzés hazánkban egy EU-s irányelv miatt, holott Magyarországon több mint egymillió ember szorul gyógyászati segédeszközre a mindennapi élete során, akiknek egy része az eszközök megfelelő használatával még visszatérhetne a munkaerőpiacra. Az igény tehát egyre nagyobb lenne arra a speciális szaktudásra, amit kizárólag a GYSE képzés során lehet elsajátítani, most mégis a szakma létjogosultsága kerülhet veszélybe – hívja fel a figyelmet a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.
profitline.hu
Ennyivel kell kiegészíteni az állami 2,5 milliót egy új hétüléses autóhoz
Júliustól maximum 2,5 millió forintot ad az arra jogosult nagycsaládosoknak az állam hétüléses új autó vásárlására. Akiknek valóban szükségük van új autóra és 3-5 évre megfelelő jövedelemmel rendelkeznek egy törlesztéshez, azok akár személyi kölcsönből is finanszírozhatják a támogatáson felüli összeget. A kocsi.hu gyűjtése szerint a legolcsóbb hétüléses modellek 4-5 millió forint alatti listaáron voltak elérhetőek áprilisban. A money.hu kalkulációi szerint április közepén a legolcsóbb 3 millió forintos személyi kölcsönöknél a törlesztés havonta 58-62 ezer forint lenne. A legdrágábbaknál azonban 70-78 ezer forint is lehet ugyanez.
profitline.hu
2021-ig népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére kiléptetik az Európai Unióból.
profitline.hu
Visszaesett az ipari ingatlanok iránti kereslet
Az első negyedévben az ipari ingatlanok iránti teljes bérlői kereslet a fővárosban és környékén 83 680 négyzetmétert tett ki, ami 19 százalékos visszaesést jelez az előző év azonos időszakához képest - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) szerdán az MTI-vel.
profitline.hu
Kibővíti szakmai együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége
A megújított megállapodás célja a versenyképes és fejlődő magyar állattenyésztés további segítése. A Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSz) szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segíti egymás működését. A Takarék Csoport továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságon belül az állattenyésztési ágazat hatékony és a gazdák sajátos igényeit figyelembe vevő finanszírozásának.
profitline.hu
Pozitív változást hoztak a népegészségügyi intézkedések
Pozitív változást hoztak az egyes népegészségügyi intézkedések - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy szakmai konferencián Budapesten.
profitline.hu
Négy sávban fog idén új, széles sávú frekvenciahasználati lehetőségeket értékesíteni az NMHH
Két fő frekvenciaértékesítési feladaton dolgozik idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Egyrészt a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávokban összesen több mint 600 MHz-nyi frekvenciát fog értékesíteni ebben az évben, másrészt ezzel párhuzamosan már gondozza a földfelszíni digitális televízió műsorszóró hálózatok lejáró frekvenciajogosultságára áprilisban kiírt pályázatot, amelyre az ajánlatok április 30-án nyújthatók be.
www.portfolio.hu
Hatalmasat bukott a Tesla, de hamarosan megint nyereséges lehet
A Tesla közzétette első negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, az amerikaiak az összes fontos soron messze alulmúlták az elemzői várakozásokat. A menedzsment ugyanakkor úgy látja, hamar...
HÍR BONTÁS 10
Beküldött cikkek Új hír beküldése
Nincs beküldött hír
Az amerikai tőzsdék rekordmagasakat ütnek
Kína: az első negyed növekedése meghaladja a várt 6.4%-ot
A VW korábbi vezérigazgatóját is megvádolták a kibocsátási botrány kapcsán
A Brit Legfelsőbb Bíróság úgy dönt Zambia perelheti a Vedanta-t
Carlos Ghosn: A Nissan eltávolítja korábbi igazgatóját
India próbálja fellendíteni gazdaságát a választások előtt
Az USA kigyulladások miatt indít nyomozást a Kia és Hyundai autógyártók ellen
A kínai ipari tevékenység fellendül márciusban
A Huawei eladásai elérték az 100 milliárd dollárt az amerikai nyomás ellenére
Az Európai Bizottság megbüntette a Nike-ot