GBP364.68EUR322.84USD274.94CHF276.63AUD204.23DKK43.31JPY2.44CAD209.56NOK34.01SEK31.31CZK12.48PLN75.08HRK43.68RON69.29TRY56.84
A Deutsche Bank újra profitot csinál
A JPMorgan $8.3 milliárdos profitot köszönhet az „egészséges” amerikai fogyasztóknak
A Brent nyersolajindex két éve nem esett ekkorát
monline.hu
A Deutsche Bank újra profitot csinál


A Deutsche Bank ritka jó hírekkel lepte meg befektetőit.
Németország legnagyobb bankja azt mondta hétfőn, hogy a második negyede sokkal erősebbre sikerült, mint amire számított. Ezáltal fellélegezhet a cég új vezérigazgatója, Christian Sewing, aki hatalmas erőfeszítésekkel igyekszik csökkenteni a költségeket és növelni a profitokat. A Deutsche azt mondta, hogy az adózás előtti profitja nagyjából 700 millió euró lesz a második negyedre. Ez 62%-kal több az előző negyed eredményénél. A bevételek is meghaladták az elvárásokat 6.6 millió eurós értékkel.
A Deutsche Bank részvényei több, mint 7%-ot emelkedtek a kereseti áttekintés után, melyet a német szabályozók kérhetnek, amikor az eredmények drasztikusan eltérnek a piac elvárásaitól. A bank július 25-én teszi közzé végleges kereseti jelentését.
A Deutsche bank évek óta veszteségesen kullogott globális riválisai mögött, és nehezen talált utat a 2008-as pénzügyi válság után. A nagy veszteségek kényszerítették a hitelező bankot, hogy újraszervezze vállalatát. A szakértők szerint ez már régóta esedékes volt.
A bank azt mondta, hogy a második negyed remek teljesítménye azt mutatja, hogy a terve működik.
„A menedzsment úgy gondolja, hogy az eredmények jól tükrözik a vállalat rugalmasságát” – mondta egy nyilatkozatában.
Az átszervezés által 1,700-al csökkentették az alkalmazottak számát a második negyedben, mely alig 95,400 fölé tette számukat a bank szerint. A nem-hitelalapú költségek jóval alacsonyabbak voltak a korábban 5.8 millió euróra becsült értéknél.
A Deutsche mostanában jelentette be, hogy további 7,000 munkahelyet szüntetne meg, befektetési szolgáltatásaival az európai kliensekre koncentrál majd és jobban felügyeli a költségeket.
Sewing, a kereskedelmi bank-veterán áprilisban vette át a hivatalt John Cryantól, az átállás részeként.
A hétfői áremelkedés ellenére a bank részvényei értékük kétharmadát vesztették el az elmúlt három évben.
 
profitline.hu
Tudatosan költöttek nyaralásra a magyarok
Tavaly többet költöttek a magyarok nyaralásra, mint egy évvel korábban, és a válaszadók kétharmada szerint fontos, hogy az utazásra szánt kiadásait ne hitelből vagy kölcsönből finanszírozza - derült ki az Intrum legfrissebb európai fogyasztói fizetési jelentéséből, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
profitline.hu
Az uniós szabályok követésére szólították fel az Airbnb-t
Egyebek mellett az árak átlátható feltüntetésére szólította fel az online piacterét üzemeltető, írországi központú Airbnb-t, az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok és az Európai Bizottság - közölte az uniós bizottság hétfőn.
profitline.hu
Látogatócsúcs született az EFOTT-on
Látogatócsúcs született az idei, immár 43. EFOTT-on: 115 117 ember fesztiválozott Velencén - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
profitline.hu
Az IMF nem változtatott a globális növekedési előrejelzésén
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) fenntartotta a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó áprilisi előrejelzését, ugyanakkor jelezte, hogy a kilátásokat növekvő kockázatok övezik.
profitline.hu
30 százalékra nőhet a filmszakmai közvetett támogatás
A Filmalap kezdeményezésére a jelenlegi 25 százalékról 30 százalékra nőhet a filmszakmai közvetett támogatás, vagyis az elszámolható filmgyártási költségek utáni adókedvezmény mértéke.
profitline.hu
Washington mégis tesz majd kivételt az iráni szankciók ügyében
Bizonyos esetekben Washington mégis tesz majd kivételt az iráni szankciók ügyében - jelentette ki Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter újságíróknak.
profitline.hu
Kirabolták az OTP bankfiókját Szlovákiában
Kirabolták az OTP bankfiókját hétfőn a kelet-szlovákiai Királyhelmecen, az álarcos tettes a zsákmánnyal elmenekült, a támadásban senki sem sérült meg - tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget Róbert Varąányi, az OTP Banka Slovensko szóvivője.
profitline.hu
A kapacitáshiány lassítja az építőipar növekedését
Májusban az építőipar termelése 15,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, de az MTI-nek nyilatkozó elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy a bővülést lassítja a kapacitás- és munkaerőhiány.
profitline.hu
Emelkedett a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban
Stabilan bővült a kiskereskedelem és vendéglátás forgalma júniusban az Egyesült Államokban, dacára a magasabb áraknak és a bérek szerény mértékű emelkedésének, ami jól mutatja, hogy a fogyasztók bizalma továbbra is töretlen.
www.napi.hu
Vegyesen zárt New York
Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 44,95 ponttal, 0,18 százalékkal, 25 064,36 pontra emelkedett.Az S&P 500-as ... ...
www.portfolio.hu
Vegyesen zárták az amerikai indexek a hét első napját
Mérsékelt esés bontakozott ki a hét első kereskedési napján az amerikai tőzsdén, főként az energiaszektor húzta lefelé az indexeket, miközben a pénzügyi szektor felülteljesítő volt. A nap végére...
profitline.hu
Ilyen időre számíthatunk
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
www.portfolio.hu
Putyin: Oroszország nem avatkozott be az amerikai elnökválasztásba
Donald Trump amerikai elnök "termékeny párbeszédnek" minősítette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott hétfői találkozóját a közös sajtótájékoztatón Helsinkiben. Az amerikai elnök leszögezte:...
privatbankar.hu
Tízmilliószoros nap van – tudod, hogy mit jelent?
Tízmilliószoros nap van ma. A gyanútlan netező évente többször is belefuthat ebbe a kifejezésbe, felmerült a gyanú, hogy még a Magyar Nemzeti Bank is számon tartja ezeket a napokat. Egyáltalán mit is jelent ez a kifejezés? Ilyenkor erősebb az UV-sugárzás? Vagy ez is olyan, mint a péntek 13-a? Tartanunk kellene valamitől? Vagy pont ma érhet minket óriási szerencse?
HÍR BONTÁS 10
Beküldött cikkek Új hír beküldése
Nincs beküldött hír
A Deutsche Bank újra profitot csinál
A JPMorgan $8.3 milliárdos profitot köszönhet az „egészséges” amerikai fogyasztóknak
A Brent nyersolajindex két éve nem esett ekkorát
A külföldi befektetések 32%-ot estek az USA-ban 2017-ben
A WhatsApp újságokat használ az álhírek megállítására
A Samsung megnyitja a világ legnagyobb okostelefongyárát
A Boeing és az Embraer közös vállalkozást indítanak
BMW: a vámköltségek növelhetik az autók árát az Egyesült Királyságban
A McDonaldsot és a Starbucksot is sújtotta a műanyagtilalom Indiában
Törökország is adókkal sújtja az USA-tv