GBP361.17EUR318.05USD281.88CHF280.09AUD200.13DKK42.63JPY2.55CAD212.23NOK32.54SEK30.31CZK12.37PLN73.54HRK42.93RON67.16TRY53.51
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire
Nagy Britannia brexit utáni kereskedelmi megállapodást ír alá Svájccal
Jemeni háború: megrohadhat a gabonakészlet Al-Hudaydah-ban
monline.hu
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire


A Ford azt mondta, hogy a megállapodás nélküli Brexit katasztrofális lehet gyártási működésének az Egyesült Királyságban és „bármit megtesz, ami szükséges” ahhoz, hogy megvédje üzletét.
A kommentek azután érkeztek, hogy az autógyártó bejelentette, hogy megkezdte gyártás Britanniából való kivonultatásához.
A Ford nem kommentálta a The Times riportját, de azt mondta, hogy figyelmeztetni szeretne a kemény brexitről.
A cég legutóbbi autógyártó, mely felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli kilépessel járó kockázatokra.
„Egy ilyen helyzet katasztrofális lenne a brit autóipar és Ford gyártási működésének az Egyesült Királyságban” – mondta a cég egy nyilatkozatában.
„Bármilyen szükséges lépést megteszünk, hogy megőrizzük a cég versenyképességét az európai piacon.”
A Ford 13,000 ember alkalmaz az brit telepein, Bridgenben, Dagenhamben, Halewoodban és Duntonban.
A The Times riportja szerint a cég azt mondta Theresa May miniszterelnöknőnek egy az üzletek vezetőivel folytatott telefonbeszélgetés alatt, hogy elkezdte az alternatív telephelyek kiépítését külföldön.
A telefonhívás alatt May megerősítette, hogy a kormány egy pénzügyi kisegítőcsomagot ajánl majd azoknak az üzleteknek, melyekre negatív hatással lesz a megállapodás nélküli brexit, azonban nem részletezte a tervet – mondta a Times.
Munkahely csökkentések
A riport szerint a telefonhívásban részvevő többi cég is hasonló figyelmeztetéseket adott, írta a riport.
A Ford a legutóbbi autógyártó, mely beindította a vészjelzőt a brexittel kapcsolatban, miután a Nissan múlthéten bejelentette, hogy biztosan nem Sunderlandben építi majd X-Trail autóját, részben a brexit körüli bizonytalanságok miatt.
Januárban a Jaguár és Land Rover, az Egyesült Királyság leganagyobb autógyártói mondták, hogy 4,500 munkahelyet szüntetnének meg. Geopolitikai ügyeket, szabályozási rendellenességeket és a brexit körüli bizonytalanságot emlegették. A Toyota is arra sarkallta a kormány, hogy kerülje el a megállapodás nélküli eshetőséget.
A brexit körüli aggodalmak mellett az autóipar a diesel autók eladásának csökkenése- és a kínai gazdaság lassulása miatt is gyengült.
Múlt hónapban a Unite szövetség azt mondta, hogy Ford 2021-re 1,000 munkahelyet szüntetne meg Bidgendben a nehéz piaci viszonyok miatt. Az autógyártó nem erősítette meg a hírt, de azt mondta, hogy beszélt a szövetséggel.
A kormány azt mondta, hogy úgy tudnák a leghatékonyabban elkerülni a bizonytalanságot, ha a parlamenti képviselők támogatnák a miniszterelnök brexit megállapodását.
www.napi.hu
Az euróhoz és a svájci frankhoz képest kicsit erősödött a forint
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel: az euróhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, míg a dollárral és a japán jennel szemben gyengült. ... ...
profitline.hu
Betiltanák a műfüves pályákat a skót labdarúgók
A műfüves pályák betiltását követeli a skót hivatásos labdarúgók szervezete (PFA).
privatbankar.hu
Ma is drágultak az üzemanyagok
Szerda után péntek reggel is följebb ment a benzin és a dízel ára.
profitline.hu
Kimagasló összeggel fogadta el idei költségvetését Nagykanizsa közgyűlése
Minden korábbit meghaladó, több mint 36 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város idei költségvetését.
profitline.hu
A minimálbért ellenőrzi a NAV és a Munkaügyi Hatóság
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a gazdálkodók betartják-e a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályokat.
privatbankar.hu
Lehet -e független Katalónia? Lázadás, foci és harminc év börtön
Katalónia kiválása Spanyolországból gyakorlatilag kizárt, mivel azt egyetlen spanyol politikai erő és a nemzetközi közösség sem fogadná el – mondta el a privátbankár.hu-nak Dr. Lénárt András. A Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékének egyetemi adjunktusa a katalán vezetőket fenyegető börtönbüntetésről, a történelmi előzményekről, a baszk példáról, a lehetséges kiutakról és az FC Barcelonáról is beszélt annak apropóján, hogy Spanyolországban a héten kezdődött a függetlenségpárti katalán politikusok pere.
www.portfolio.hu
Összeomlás vagy árrobbanás? - Mi lesz most a lakáspiacon?
Rengeteg becslés, ötlet, spekuláció látott napvilágot az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy a lakásárak miként alakulhatnak a következő években. Van, aki szerint küszöbön az összeomlás, míg mások...
profitline.hu
Budapesti drogmegelőzési tervet dolgoznának ki
Budapesti drogmegelőzési terv kidolgozására állíthat fel ideiglenes bizottságot a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.
profitline.hu
Pénteken kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata
Pénteken kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A menetrend alapján először a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat.
profitline.hu
A NAV közzétette a márciusban elszámolható üzemanyagárakat
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban márciusban alkalmazható üzemanyagárakat.
profitline.hu
Szeptemberben mezőgazdasági kiállítás lesz Budapesten
Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés - jelentette be Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
profitline.hu
Folytatódik a strandfejlesztési program
Folytatódik a strandfejlesztési program, a most induló második ütemben megújulhatnak 1-1 milliárd forintból a dunakanyari és a Tisza-tavi, és további 3 milliárd forintból a balatoni szabadstrandok - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön a kisoroszi Szigetcsúcson, sajtótájékoztatón.
profitline.hu
Valentin-napi látogatás a zágrábi Szakítások Múzeumában
Február 14-e a szerelemesek napja, de mindenki vetett már véget valamilyen kapcsolatának, a zágrábi Szakítások Múzeumának alapítói úgy gondolták, érdemes megőrizni az elmúlt szerelem kedves emlékeit.
profitline.hu
Csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban
Januárban is csökkentek a havi összevetésű termelői árak az Egyesült Államokban, újabb jeleként az enyhe, kordában tartott inflációnak, ami lehetővé teszi, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) türelmes legyen idén a kamatemelésekkel.
HÍR BONTÁS 10
Beküldött cikkek Új hír beküldése
Nincs beküldött hír
A Ford felhívja a figyelmet a megállapodás nélküli brexit veszélyeire
Nagy Britannia brexit utáni kereskedelmi megállapodást ír alá Svájccal
Jemeni háború: megrohadhat a gabonakészlet Al-Hudaydah-ban
India központi bankja csökkenti a kamatalapokat a választások előtt
Brüsszel meggátolta a német-francia vasút ipari egyesülést
A Google-nek $100 milliárdja van készpénzben. Fizethetne a befektetőknek
A Facebook integrálná a WhatsAppot az Instagramot és a Messengert
A Huawei eladásai 30%-kal nőttek tavaly. Jövőre lehagyná a Samsungot
A Barclays főnökei titkos díjakat fizettek Katarnak
A Fehérház delegációja lemondja a davosi utazást