GBP381.06EUR332.17USD301.23CHF301.62AUD203.84DKK44.47JPY2.78CAD227.64NOK32.97SEK30.66CZK12.86PLN77.33HRK44.65RON69.88TRY50.92
A WTO csökkentette becslését a világgazdaság növekedésére
Az USA fontolgatja a kínai cégek tőzsdéről való törlését
Az USA és Japán kezdetleges kereskedelmi megállapodást kötöttek
index.hu
Drónészlelés miatt kellett felfüggeszteni a ferihegyi reptér forgalmát


Korlátozták a forgalmat hétfő este.
nepszava.hu
Európa későn ébredt – A retorikai támogatás már nem sokat segít a kurdoknak
Szalai Máté szakértő szerint a magyar kormány ebben az esetben is igyekszik kimaradni harmadik felek konfliktusából. (Külföld)
nepszava.hu
Vonat és autó ütközött, tragédia Nagymaroson
A személyautó sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe. (Bűnügy-baleset)
nepszava.hu
Őszödibb őszödi beszédeket!
Az ellenzék minden várakozáson felüli jó eredményt ért el Budapesten és a nagyvárosokban. Ez azt jelenti, hogy korábban nem végezte el azt a munkát, ami egyébként szükséges lett volna a választások megnyeréséhez. Most az a kérdés, hogy kész és képes-e a győzelme hasznosítására? (belföld)
nepszava.hu
Földön rugdostak egy kirabolt nőt Ferencvárosban, ezt a férfit keresik a rendőrök
A támadó azon dühödött be, hogy áldozata nem akarta neki első kérésre odaadni a mobilját. (Bűnügy-baleset)
index.hu
Vádat emeltek az ittas siklóernyőssel szemben
Sok ziccert adott a hatóságnak a lakóház udvarára zuhant 57 éves mezőberényi férfi.
nepszava.hu
A lengyel NER
Lengyelországban papírforma eredmény született. Jaroslaw Kaczynski nacionalista, populista pártja, a Jog és Igazságosság valamivel még jobban is szerepelt annál, ahogy azt a közvélemény-kutatók jelezték: biztos többséget szerzett mind a képviselőházban, mind a szenátusban. A választók nagy része ügyet sem vetett arra, hogy az Európai Unió szégyenpadra ültette Lengyelországot a demokráciaellenes intézkedések, elsődlegesen az úgynevezett igazságügyi reform miatt, amelynek lényege leszámolni azokkal a bírókkal, akik nem a kormánypárt hívei, megszüntetni a hatalmi ágak szétválasztását. A PiS viszont egy sor kedélyjavító intézkedést hozott, emelte a családi pótlék összegét, illetve kiterjesztette azt, és emelte a minimálbért. Kaczynski ígéreteiből a választási kampányban sem volt hiány.  (belföld)
nepszava.hu
Másnap
Melyikre is szavaztunk? – kérdezte papa, kezében az utolsó előtti dobozos sörrel. Az ABC előtt osztotta tegnap az a kedves, szőke fiatalember, aki azzal az öltönyössel jött a faluba. Csak egy papírt kellett aláírnia, arra kapták a sört. Meg a krumplit. Vagy a krumplit az a másik hozta egy héttel korábban? A franc se emlékszik már erre. Hát a fideszesre – kiabált a mama a budiról. Arra, amelyik a krumplit osztotta pénteken. Az fideszes volt? – vakarta a fejét papa. Nekem azt mondta a Gál Józsi, hogy független. Hát független, persze, hogy független. Mint a Marton Feri, akire tíz éve kellett volna szavazni. A Feri? Hát az nem kommunista volt? Dehogynem. A Bogácsiné is megmondta, hogy hiába keresztelkedett ki az apja, az csak kommunista marad. De az is hozott krumplit, nem? Dehogy hozott, az csak lisztet hozott meg konzervet. Mondtuk is neki a Bogácsinéval, hogy na ebből aztán hogy főzzünk krumplilevest? Igazad van, emlékszem, az sólet volt. Nem volt az rossz. Hidegen ettük, mert akkor zárták el a gázt, és két napig fa sem volt. Emlékszel mama, de szép volt. Fiatalok voltunk. Na gyere ide. Ne izélj már, papa, mit akarsz, nem vagy te egy Borkai! (belföld)
nepszava.hu
Esélyteremtők
A közgazdasági Nobel-emlékdíjakkal általában nincs szerencséje a Svéd Királyi Tudományos Akadémiának. Az elmúlt egy-másfél évtizedben gyakran díjaztak olyasmit, ami legfeljebb egy szűk tudósréteg érdeklődését keltette fel, s az övékét is csak úgy, hogy többnyire kemény bírálatban részesítették a felejtésre érdemes, mégis busásan honorált elméleteket. (belföld)
nepszava.hu
A számok az atom ellen szólnak
Biztosan nem nukleáris energia fogja megmenteni a bolygót a globális éghajlatváltozástól – derült ki egy bécsi szakmai konferencián. (Gazdaság)
nepszava.hu
Tessék, választottunk
Jól volt ez kitalálva, csak azt nem kalkulálták be az ötletgazdák, mi lesz egyszer, ha a szétesett ellenzék összeszedi magát, és elkezd a nagyfiúk szabályai szerint játszani. Mert akkor pontosan ez lesz, ami vasárnap Budapesten történt: a súlyosan aránytalanra kalibrált választási rendszer akár viszonylag alacsony részvétel és nem különösebben nagy szavazatkülönbségek esetén is a nyertes irgalmatlan nagy arányú győzelmét hozza. Működik ez, még ha ráment is tíz pótolhatatlan év az életünkből. (belföld)
nepszava.hu
Újságírók órákon belül mindent kiderítettek, mégsincs gyanúsított a Karácsonyt kigúnyoló csónakosok ügyében
A rendőrség három hete nyomoz a tettesek után, pedig nekik sem lehet túl bonyolult az ügy. (Belföld)
index.hu
BRFK: a Viking Idun kapitányának felelősségét is vizsgáljuk
De csak külön eljárásban. A rendőrség 135 nap után lezárta a Hableány-baleset ügyében indított nyomozást.
index.hu
Halálos motorosbaleset volt Piliscsabán és Nagyhalásznál is
Rövid idő alatt öten haltak meg az utakon. Nagymarosnál vonattal ütközött egy autó.
nepszava.hu
Menetrend: így lesz főpolgármester Karácsony
Miután minden új polgármesternek jogerőssé válik az eredménye, Karácsony Gergelynek tizenöt napja lesz arra, hogy összehívja az alakuló ülést. Itt választják meg a főpolgármester-helyetteseket, valamint először a pénzügyi bizottságot. (Belföld)
HÍR BONTÁS 10
Beküldött cikkek Új hír beküldése
Nincs beküldött hír
Notice: Undefined offset: 1 in /Library/Server/Web/Data/Sites/monline/modules/center_col.php on line 55
[]
www.origo.hu
A WTO csökkentette becslését a világgazdaság növekedésére
Az USA fontolgatja a kínai cégek tőzsdéről való törlését
Az USA és Japán kezdetleges kereskedelmi megállapodást kötöttek
Johnson katasztrófában találja magát. Le is kell mondania?
A Boeing $144,000-t fizetne balesetei áldozatainak
Világgazdaság: az OECD szerint az évtized leglassabb növekedése várható
Az olajárak esnek, amint kiderül hogy a szaúdi olajtermelés hamar visszaáll
Amerikának hatalmas sürgősségi olajkészlete van
Kína kivételt tesz néhány amerikai import termék megvámoltatásában
A WeWork tőzsdei debütálása kétséges